black-mirror-season-4-seizoen4 Nieuwe titels op Netflix week 52 2017 dinner

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 52, 2017)

Hoi, daar zijn we weer met het laatste Netflix-overzicht van het jaar 2017. Het was ons het Netflix-jaartje weer wel met de toevoegingen van vele toffe films en series, zowel nieuwe als wat oudere. En ook deze week zijn er weer een aantal titels bijgekomen die we jullie graag als tips willen meegeven. Dus haal de champagne maar alvast uit de koelkast, vreet je nog eventjes vol met oliebollen, zet Netflix aan en rol zo met een uitgerust hart 2018 in.  

Black Mirror seizoen 4

We beginnen meteen maar met de klapper van de week. Want sinds gisteren kunnen we genieten van de zeer goede sciencefictionserie Black Mirror seizoen 4. Begin december schreven we al dat het nieuwe seizoen er snel aan zat te komen en dat is nu dus het geval.

Black Mirror is een serie die bestaat uit losse afleveringen met steeds een verschillende cast, die variëren van 45 minuten tot aan zelfs anderhalf uur. Het zijn dus eigenlijk allemaal korte films.
De makers houden zich niet aan een bepaald stramien qua tijd en dat pakt eigenlijk altijd goed uit. Op deze manier kunnen ze ons het verhaal voorschotelen dat zij willen. De aflevering duurt zolang dat hij moet duren.

De afleveringen van Black Mirror spelen zich vaak in een alternatief heden of een niet zo verre toekomst af. Elke aflevering laat ons een zwart-komisch, maar tegelijkertijd vaak spannend en soms zelfs verontrustend verhaal zien.

black-mirror-season-4-seizoen4 star-trek-Nieuwe titels op Netflix week 52 2017
Een still uit de op Star Trek geïnspireerde aflevering USS Callister. Bron: Black Mirror/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar ondanks de losstaande afleveringen is het onderwerp altijd de technologie en de rol die deze speelt, of misschien ooit gaat spelen, in onze levens. Technologie die ons leven zeker niet altijd gemakkelijker maakt.

Mocht je nog kerstvakantie hebben, aarzel dan dus niet en zet Black Mirror seizoen 4 even op. Of je begint gewoon lekker bij het eerste seizoen, wat jij wil, het kan allemaal en het maakt niets uit.

https://www.youtube.com/watch?v=5ELQ6u_5YYM

The Real Football Factories

Voor sommige mensen is voetbal niet zomaar een spelletje, maar een way of life en soms zelfs een soort religie. Maar we zien ook regelmatig beelden op tv of internet verschijnen dat dit niet altijd vredelievend gaat. Een potje matten door hooligans, en het bijbehorende vandalisme is namelijk ook onderdeel van het voetbal. Gelukkig al een stuk minder dan vroeger, maar toch.

Hooligans dus. Een groep fanatieke voetbalfans die de sport een berucht karakter hebben gegeven. Hoewel hooligans in veel verschillende landen te vinden zijn, is het toch vooral Groot-Brittannië dat de naam heeft om veel hooligans te produceren. Hun verhaal krijg je te zien in de documentaire-serie The Real Football Factories.

In elke aflevering gaat presentator Danny Dyer (met een ietwat geacteerde houding) op zoek naar de verhalen van hooligans uit een Britse stad. Hij zoekt daarbij uit hoe deze mensen zo fanatiek zijn geworden.

Bereid je in ieder geval maar voor op een hoop geweld, lawaai, geschreeuw, vandalisme en voetbalstadions die zomaar in een oorlogsgebied veranderen.

Van Londen tot aan Schotland… de voetbalfanatiekelingen in The Real Football Factories geven je een bijzonder en fascinerend kijkje in de wereld van het hooliganisme. Dus wie nu nog zegt dat voetbal maar een spelletje is, kan beter maar niet met deze (veelal) heren in aanraking komen. Check hieronder anders even de eerste aflevering van The Real Football Factories. 

Black (2017)

Black is een nieuwe Zuid-Koreaanse serie op Netflix. De serie is nog niet heel erg bekend, maar wij vinden het zeker een aanrader, dus lees anders even verder waar Black over gaat.

De hoofdpersonen zijn de personages Black, een detective die bezeten is door Magere Hein, of te wel De Dood en Ha Ram, een vrouw die altijd een zonnebril draagt omdat ze anders kan zien wanneer iemand doodgaat of hoe iemand is doodgegaan. Geen pretje dus.

Steeds meer raken hun levens met elkaar verstrikt en verbonden. Ze hebben elkaar soms nodig, veranderen elkaar en hebben invloed op de levens van de anderen en de mensen om hen heen. En als het om leven en dood gaat, staan er natuurlijk grote belangen op het spel.

Want wie red je als je die mogelijkheid hebt en wie niet? En waarom dan wel?

Black-GA south corea zuid korea Nieuwe titels op Netflix week 52 2017
Onze chimeid Ha Ram, met zonnebril. Bron: Black/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De serie heeft wel wat gelijkenissen met het zeer bekende Death Note, tevens op Netflix te zien. Hierin staat een notitieboek centraal die men kan gebruiken om mensen mee om te brengen, door alleen hun naam in op te schrijven. En dan voornamelijk vanwege het Aziatische karakter natuurlijk, maar ook door de dunne scheidingslijn tussen de dood en het leven.

Black is een zeer gedetailleerde serie met zeer lange afleveringen waardoor je fijn meegezogen wordt in de mysterieuze wereld. Tevens is de serie prachtig geschoten, is het sfeertje lekker mysterieus, zijn de plotwendingen verrassend en krijgen de hoofdpersonen erg goed uitgewerkt, wat bijdraagt aan de diepte van de serie. Black wordt ook steeds beter wordt naarmate je meer afleveringen kijkt.

En het is ook wel fijn dat naast alle mysterieuze en fantasievolle elementen er ook voldoende ruimte is voor een beetje humor om te lachen en zelfs wat romantiek. Wat wil je nog meer? Dus als je houdt van Aziatische series, dan moet je Black zeker even een keer opzetten op Netflix.

Nieuwe titels op Netflix week 52 2017

Ziezo. Dat was het weer voor dit jaar. Dit was ons overzicht met de nieuwe titels op Netflix week 52 2017. We hebben er hierboven een paar uitgelicht, maar de rest staat hieronder in de tabel.

We hopen dat jullie met veel plezier onze lijsten hebben kunnen doorsnuffelen en dat jullie hierdoor veel op Netflix hebben kunnen ontdekken.

Natuurlijk zijn we in 2018 weer terug en we hebben zo’n gevoel dat het weer een heerlijk Netflix-jaar gaat worden. Het jaar wordt bijvoorbeel al fantastisch ingeluid met de komst van alle tien de seizoenen van Friends naar Neflix!

Oh, en like natuurlijk even de Facebookpagina en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. Dit is echt de laatste keer dat we jullie hiermee lastig vallen, dit jaar. Dus bij deze alvast de beste wensen en graag tot volgend jaar!


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Goon: Last of the Enforcers Komedie, Sport 2016 5.9 30/12/2017
2 L’Ascension / The Climb Avontuur, Komedie 2017 6.7 30/12/2017
3 Blade of the Immortal Actie, Drama 2017 6.9 30/12/2017
4 Bill Nye Saves the World (2 seizoenen) Talkshow, Komedie 2017 3.4 29/12/2017
5 Black Mirror (4 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2017 8.9 29/12/2017
6 La Mante (1 seizoen) Misdaad, Drama 2017 7.2 29/12/2017
7 The Real Football Factories (1 seizoen) Documentaire, Sport 2006 8.3 29/12/2017
8 Zoo (2 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2016 6.9 28/12/2017
9 Beautiful Creatures Drama, Fantasie 2013 6.2 28/12/2017
10 Whiskey Tango Foxtrot Biografie, Drama 2016 6.6 28/12/2017
Titel Genre Jaar iMDB