Nieuwe titels op Netflix week 6 2018 Cloverfield metro

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 6, 2018)

De zon schijnt en het is zaterdag: wat wil je nog meer? Misschien dat je weet welke films en series er allemaal nieuw zijn op Netflix. En welke uit deze lijst het tofst zijn om zelf misschien een kans te geven. Nou, dan zit je hier weet goed, want zoals elke week doen we dit voor je. Omdat we de beroerdste niet zijn. En omdat we door het Netflix-bos vaak de bomen niet meer zien. 

Cloverfield

We trappen dit nieuwe aanbod-overzicht af met de film Cloverfield uit 2008, geproduceerd door J.J. Abrams, de man die we kunnen kennen als executive producer van hitseries als Lost en Westworld. In vooral Lost liet hij zijn niet vies te zijn van actie, mysterie en monsters, overgoten met een sciencefiction-sausje. En in Cloverfield is dat niet veel anders.

Cloverfield begint letterlijk ‘booming’ wanneer er een aardbeving en enorme explosie plaatsvinden in Manhattan. Uiteraard, want New York is zo’n beetje 8 van de 10 keer de pineut in films. Intussen krijgen we het een en ander mee van de paniek die toeslaat in de stad, want een groepje feestgangers weet de toestand op film vast te leggen.

En doordat feestganger Hud alles op handheld-cam vastlegt, krijg je een realistisch effect dat destijds ook zo’n impact had bij The Blair Witch Project. Het draagt uiteraard bij aan de engheid van de beelden, omdat het dus net lijkt alsof het allemaal echt gebeurd.

Nieuwe titels op Netflix week 6 2018 cloverfield jj abrams
Paniek in de oogjes. Bron: Cloverfield/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Het blijft echter niet alleen bij een aardbeving en explosie, want de oorzaak van de in rap tempo ontwikkelde chaos blijkt een creepy monster te zijn die maar weinig ontzag heeft voor alles en iedereen. In een wanhopige poging om aan het monster te ontsnappen, moeten Hud en co alle zeilen bijzetten. Tegelijkertijd moet er ook bedacht worden hoe het monster gestopt moet worden.

Dit klinkt misschien allemaal als een oppervlakkige en clichématige film, maar dat valt best mee. Zeker door de manier van filmen, word je wel aardig het avontuur ingezogen. Check hieronder maar eens de trailer om een beeld te krijgen van Cloverfield op Netflix.

The Cloverfield Paradox

Na Cloverfield, verscheen in 2016 de opvolger 10 Cloverfield Lane die ook op Netflix te zien is en sinds deze week verscheen, geheel onaangekondigd, nummer 3 in de serie: The Cloverfield Paradox.

J.J. Abrams verklaarde dat ze het geen goed idee leken om deze van te voren aan te kondigen, vandaar dat de releasetrailer tijdens de Super Bowl voor iedereen een grote verrassing was . Netflix heeft de primeur om het te streamen.

In The Cloverfield Paradox is de energie op de planneet bijna op. En dat is natuurlijk niet prettig voor de mensheid die er wonen, want zonder energie ben je mooi de pineut. De mensen van het Cloverfield station moeten dus een oplossing verzinnen voordat het te laat is. Maar natuurlijk gebeuren er een hoop dingen die niet op de planning staan, maar die wel zorgen voor extra spanning.

De kritieken van The Cloverfield Paradox op Netflix zijn vooralsnog niet al te best, maar we zijn persoonlijk van mening dat dit je niet tegen hoeft te houden om een film te gaan zien. We laten ons toch niet vertellen wat we leuk moeten vinden, of wel soms? Check hieronder de trailer anders eventjes.

En het houdt J.J. Abrams zelf ook niet tegen, want nummer vier uit de Cloverfield-reeks, op dit moment met de titel Overlord, staat alweer gepland voor komend najaar.

Queer Eye

Het idee van Queer Eye is niet nieuw. Het programma bestond iets meer dan 10 jaar geleden zelfs al, maar toen onder de naam Queer Eye for the Straight Guy. Netflix komt nu met een zeer goed gewaardeerde remake.

Het idee is vrij simpel. Vijf homoseksuelen trekken naar een stad alwaar ze de stadse en heteroseksuele mannen helpen om een beetje meer stijl en sofisticatie te verkrijgen.

Nieuwe titels op Netflix week 6 2018 Queer Eye
TOASTEN OP DE BANK. Bron: Queer Eye/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Iedere coach neemt een onderdeel onder zijn hoede. Zo kijkt de ene kijkt naar de kleding van de mannen, de ander naar zijn voedingspatroon, weer een andere naar de kleding, de vierde naar zijn uiterlijke verzorging en de laatste naar de inrichting van zijn woning.

In een tijd waarin gender-hokjes steeds meer afbrokkelen, mensen liever niet als man of vrouw gezien willen worden en waarin het steeds normaler wordt om van sekse te veranderen, past Queer Eye dus perfect.
Dus maak een gin-tonic, pel een banaan en zet Queer Eye op Netflix lekker op om even je hoofd leeg te maken en om jezelf even fijn te vermaken met positiviteit en hilariteit. De trailer van Queer Eye kan je hieronder zien.

Nieuwe titels op Netflix week 6 2018

Wil je weten welke titels er nog meer op Netflix zijn gekomen? Bekijk dan de tabel onderaan dit stukje tekst. Je kan daar ook filteren op bijvoorbeeld iMDB-cijfer, genre, jaartal en meer.

Like ook zeker de Facebookpagina (en klik bovenaan aan dat je onze berichten als eerste wilt zien) en abonneer je o de nieuwsbrief door hieronder je e-mailadres aan ons toe te vertrouwen. Op deze manier weet je altijd als eerst wat er nieuw is op Netflix en lees je ook over ander Netflix nieuws en recensies over films en series.

En check ook zeker onze Netflix aanbod en Binnenkort op Netflix pagina’s. Hierop staan respectievelijk alle titels op Netflix en de titels die snel op Netflix gaan komen (incl. een datum) voor je in handige en te filteren tabellen.

Meer heb je echt niet nodig, geloof ons. Een fijn weekend nog!


wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Crazy Ex-Girlfriend (2 seizoenen + 12 afleveringen seizoen 3) Komedie, Musical 2018 7.7 10/02/2018
2 Heaven is for Real Biografie, Drama 2014 5.8 10/02/2018
3 Beyond the Lights Drama, Muziek 2014 6.9 10/02/2018
4 Guess Who Komedie, Romantiek 2005 5.9 10/02/2018
5 My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (2 afleveringen) Talkshow 2018 8.3 09/02/2018
6 Seeing Allred Documentaire 2018 5.4 09/02/2018
7 The Trader (Sovdagari) Documentaire, Short 2018 6.7 09/02/2018
8 The Ritual Horror, Mysterie 2017 6.2 09/02/2018
9 When We First Met Komedie 2018 6.5 09/02/2018
10 Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel Animatie, Familiefilm 2009 4.5 09/02/2018
Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging