Tiempos de Guerra Nieuwe titels op Netflix week 6 2018

Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 7, 2018)

Daar zijn we gewoon weer. Elke week schrijven we een artikel met alle nieuwe series en films op Netflix (zie tabel onderaan het artikel). En we kiezen daar dan een aantal tips uit die we even bespreken. Zo kan je misschien weer wat nieuwe dingen aan je kijklijst toevoegen. 

Tiempos de Guerra

Tiempos de Guerra, Spaans voor tijden van oorlog, is een nieuwe serie die deze week aan het Netflix aanbod is toegevoegd. Het is een combinatie van Call the Midwife, Las Chicas del Cable, Palmeras en la Nieve, Velvet en Grand Hotel, dus als je dit leuke series vindt, raden we je Tiempos de Guerra ook aan.

De setting is 1921 in Melilla, de Spaanse stad die qua ligging eigenlijk in Marokko ligt. De Spaans-Marokkaanse oorlog, die ook wel bekendstaat als de Rifoorlog, is in volle gang. Het toenmalige Marokko heette nog de Rif-Republiek en het volk de Riffijnen streed tegen Spanje en later Frankrijk voor onafhankelijkheid. Het moest eens afgelopen zijn met die kolonialisten.

In Tiempos de Guerra volgen we groep vrouwen uit Madrid die van de Spaanse koningin Victoria Eugenia naar het gebied worden gestuurd om de velen gewonden te verplegen. Ze hebben alleen geen ervaring en dus moeten ze veel moeite doen om aan hun nieuwe leven te wennen. En iedereen heeft natuurlijk een eigen verleden waarmee ze moeten omgaan.

Maar het zou geen Spaanse serie zijn als er naast al deze ellende ook geen plek zou zijn voor liefde. Dus dat zit bij Tiempos de Guerra ook wel goed. Bekijk hieronder de trailer.

Everything Sucks!

We schreven vorige week al een stukje over Everything Sucks! en sinds deze week is de serie daadwerkelijk te zien op Netflix.

In deze comedyserie stappen we in een teletijdmachine en belanden we in de jaren ’90, een tijd waarin we nog niet vastgeplakt zaten aan onze telefoons en ons niet druk hoefden te maken om social media.

Maak in Everything Sucks! kennis met de brugpiepers van een highschool in het plaatsje Boring in Oregon, in het jaar 1996. Ze zullen in deze ‘coming of age’- serie hun weg moeten vinden op het gebied van de liefde, sociale statussen en lastige ouders. En natuurlijk horen daar ook de beschamende momenten bij!

Wil je een uitgebreider stukje lezen over Everything Sucks!, dan verwijzen we je graag door naar ons artikel van vorige week. De trailer kan je hieronder zien.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=hf_YjzEvYeQ

The Mortified Guide

We blijven even in de hele ‘ongemakkelijkheid in de jeugd’-hoek met de serie The Mortified Guide. Hierin vertellen echte mensen op een podium over hun jeugd en adolescentie in relatie tot verschillende onderwerpen. En dat voor een zaal van mensen die ze niet kennen.

De eerste aflevering gaat over liefde en seks. En dus horen we verschillende mensen stukken voorlezen uit hun dagboeken van toentertijd, zien we hun kunst die ze toen hebben gemaakt, lezen ze liefdesbrieven voor en horen we verhalen en fantasieën die ze toen hadden en waarover ze bijvoorbeeld hebben geschreven (o.a. seks met Jon Bon Jovi).

mortified guide op Netflix over adolecentie
Een van de spreeksters laat een tekening zien die ze maakte als 4-jarige nadat haar moeder haar over seks had verteld. Bron: The Mortified Guide/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In andere afleveringen gaat het dan weer over onderwerpen als familie, erbij horen en opgroeien als homoseksueel. Wij hebben ons in ieder geval aardig vermaakt met The Mortified Guide op Netflix.

Wat je dus kunt verwachten zijn heel veel schaamtevolle, maar toch vaak grappige, verhalen over een tijd waarin je ervaringen en gevoelens voor het eerst kreeg, een tijd van onzekerheden tijdens het opgroeien, maar ook het besef dat het allemaal toch redelijke goed is gekomen.

De trailer van The Mortified Guide op Netflix is hieronder te zien.

First Team: Juventus

Afgelopen week beleefde nog een Netflix Original zijn debuut op het digitale platform: First Team: Juventus. En dit is een bijzondere, want het is voor de eerste keer dat een voetbalclub zijn eigen serie heeft op Netflix.

De Oude Dame, zoals de Italiaanse club vaak wordt genoemd, is een roemrijke club die veel ups en downs heeft gekend in de lange historie. De prijzenkast puilt uit van de bekers, maar Juventus is ook een keer keihard teruggezet naar een lagere divisie na een pijnlijk omkoopschandaal. Drama genoeg dus.

De club uit Turijn heeft nu dus een documentaireserie op Netflix. De eerste drie afleveringen staan nu online en je wordt gelijk meegezogen in de wereld van voetbal, strijd, winnen en verliezen. Hoe gaan spelers om met de druk en hoe bereiden ze zich voor? Hoe is de finalestrijd tegen Barcelona te winnen? Antwoorden op deze vragen krijg je door de vertoning van vele beelden en interviews met sterren als Higuain en legendes als Buffon.

Dus sportliefhebbers, zet deze serie alvast in je ‘to watch’-lijst want je krijgt toch een bijzonder kijkje in de keuken van Juventus (ook al ben je misschien voor een andere club). Later dit jaar volgt deel 2 van First Team: Juventus op Netflix. Als we daar een datum van weten, lees je dat uiteraard in onze Binnenkort op Netflix tabel.

Nieuwe titels op Netflix week 7 2018

Ziezo, dit waren onze tips. Alle nieuwe titels vind je in de tabel die je hieronder kunt bekijken. Onze Facebookpagina vindt het trouwens ook nog steeds leuks als je hem een like geeft. En onze nieuwsbrief wordt dan weer blij van een nieuwe aanmelding. Dus doe deze twee dingen vooral als je houdt van liefde geven.

Een fijn weekend en een mooie dag nog iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Tiempos de Guerra (1 seizoen) Drama, Oorlog 2017 7.7
2 Brave Miss World (1 seizoen) Documentaire, Biografie 2013 7.1
3 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen) Komedie, Musical 2018 7.7
4 Draken: Race naar de rand (aka Race to the Edge) (6 seizoenen) Animatie, Familieserie 2018 8.4
5 Chrisley Knows Best (1 seizoen) Reality 2014 5.0
6 First Team: Juventus (seizoen 1, deel 1) Documentaire, Sport 2018 8.9
7 Everything Sucks! (1 seizoen) Komedie 2018 7.4
8 Irreplaceable You Drama, Romantiek 2018 5.5
9 Violet Evergarden (6 afleveringen seizoen 1) Anime, Sci-Fi 2018 8.6
10 Delhi Belly Komedie, Misdaad 2011 7.6
Titel Genre Jaar iMDB