Nieuwe titels op Netflix en onze tips! (week 9, 2018)

Het is alweer maart, we zouden richting de lente moeten toe kruipen, maar Koning Winter dacht daar even anders over tijdens deze ijskoude dagen. Maar elk nadeel ‘heb’ zijn voordeel zoals een legendarische nummer 14 ooit zei, want het is nu natuurlijk prima weer voor Netflix. We kunnen alvast verklappen dat er deze week flink wat is bijgekomen (81 titels!). Dus, koppen chocomel, warme thee en dekens bij de hand, en Netflixen maar. 

Designated Survivor (seizoen 2, deel 2)

We beginnen deze week met Designated Survivor, de spannende serie waarin Tom Kirkman onverwachts president wordt nadat er een gigantische aanval op de VS heeft plaatsgevonden. Zo goed en zo kwaad als het gaat, moet Kirkman in zijn nieuwe positie het land kalmeren, bij elkaar houden en de dader(s) van deze gruweldaden te pakken krijgen.

Intussen moet hij zich ook nog bezighouden met hersenkrakers als lastige Russen en snelverspreidende virussen. De beste man krijgt dus behoorlijk wat op zijn bordje.

Het eerste deel van seizoen 2 eindigde, zonder in al te veel spoilers te vervallen, dramatisch voor Kirkman. Hoe hij de boel weer oppakt, gaan we ongetwijfeld zien in het tweede deel van seizoen 2, dat sinds deze week dus op Netflix staat!

Still Alice

Het is het weekend van de Oscar-uitreiking, dus film staat dit weekend volop in de belangstelling. Netflix doet daar een schepje bovenop door een -vrij recente- winnaar van dit felbegeerde beeldje aan het aanbod toe te voegen.

Het betreft Still Alice recensie(waar we een tijd terug ook een over hadden geschreven), een film die je behoorlijk bij je strot kan grijpen. Dat komt niet in de minste plaats door de acteerprestaties van hoofdrolspeelster Julianne Moore, die hiervoor uiteindelijk dus de Oscar voor Beste Actrice in de wacht sleepte.

Still Alice vertelt het aangrijpende verhaal van hoogleraar linguïstiek Alice Howland (Moore). Ze heeft een man, drie kinderen en een gerespecteerde baan en heeft het dus eigenlijk goed voor elkaar. Maar haar leven, en dat van haar familie, staat volledig op zijn kop wanneer Alice de diagnose Alzheimer krijgt. En dat terwijl Alice nog maar 50 jaar jong is en in de kracht van haar leven zit.

still alice netflix

Alzheimer is, zoals je wellicht weet, een progressieve ziekte, dus er zit voor Alice helaas niets anders op dan manieren te zoeken om met haar ziekte om te gaan. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld handigheidjes moet verzinnen om te onthouden wat ze wel en niet gezegd heeft. Helaas gaat de ziekte steeds verder en krijgt Alice ook moeite om haar geliefden te herkennen, een uiterst pijnlijk verschijnsel.

Still Alice is een aangrijpend drama waarin je de machteloosheid tegen Alzheimer heel goed voelt. Misschien heb je zelf iemand in de omgeving met de ziekte en weet je daarom heel goed wat de ziekte met iemand en iemand’s familie doet. Zeker als de patiënt zo ontzettend jong is. Maar ook als je niemand met Alzheimer kent, ga je de impact goed begrijpen en voelen. Alleen daarom al is Still Alice een waardevolle film die het kijken meer dan waard is.

Das Leben der Anderen

Dan volgt hier een film van Duitse makelij en deze is verdraaid goed. De Duitsers kunnen voor hun films nogal wat inspiratie halen uit hun verleden en dat doen ze ook rijkelijk. Het is gelukkig echter niet alleen oorlog dat de klok slaat in de Duitse filmindustrie, want met Das Leben der Anderen gaan we terug naar de tijd dat Duitsland opgedeeld was in Oost en West.

In Das Leben der Anderen wordt er voornamelijk op Oost-Duitsland (DDR) gefocust. Het land ging gebukt onder een communistisch en streng regime. Een berucht onderdeel hiervan was de Stasi (niet te verwarren met een ander Duits woord dat hierop rijmt). De Stasi functioneerde als een veiligheids- en inlichtingendienst en was op grote schaal in het dagelijks leven van de burgers geïnfiltreerd om alles en iedereen in de gaten te houden.

Zo ook het bekende toneelkoppel Dreyman en Sieland. Zij worden in de gaten gehouden en afgeluisterd door een Stasi-agent, die gaandeweg eigenlijk steeds meer in het leven van dit duo betrokken raakt. Ook gaat dit langzamerhand een spiegel voor zijn eigen leven én land vormen, want de agent krijgt toch wel zijn bedenkingen van het geoliede Stasi-apparaat. Kan hij het duo beschermen tegen de kwaadwillige bedoelingen van de Stasi? Het antwoord krijg je in het uitermate fascinerende Das Leben der Anderen.

das leben der anderen netflix

Belgica

En dan als afsluiter een Belgische film die nog niet zo lang geleden in de bioscoop te zien was. Het is het rauwe en uitermate sterke Belgica, een film van regisseur Felix van Groeningen die je kan kennen van filmhuiskrakers als The Broken Circle Breakdown en De helaasheid der dingen, naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst.

In Belgica volgen we de broers Jo en Frank, de eerste jong, klein van stuk en eigenaar van het bruine café Belgica in Gent, de tweede zeven jaar ouder, vader van een kindje en eigenaar van een autohandel. Frank gaat Jo een tijdje helpen met het café en gaandeweg krijgen ze het idee om de kroeg om te toveren tot dé uitgaansgelegenheid in Gent.

Maar dat dit niet eenvoudig is, wordt prachtig verteld en in beeld gebracht door regisseur van Groeningen. Want op wat voor publiek mik je eigenlijk? De hippe snobs, de boerse mannen die na het werk nog een pintje komen drinken, studenten? Of misschien is iedereen wel welkom? Daar beginnen de problemen voor het café én tussen de broers.

Belgica op Netflix, dat gebaseerd is op het café Charlatan van de vader van regisseur Felix van Groeningen,  wordt gedragen door de stuwende soundtrack van het Belgische DJ-duo Soulwax. Het past werkelijk perfect bij de film.

De bands die optreden in het café kan je bijna aanraken, de druppels zweet op hun voorhoofden voelen, de coke is nog maar één snuifje weg en de kots in de toiletten kan je haast ruiken. De kroeg en de film ademen, leven, en vertelen ondertussen ook nog eens een mooi verhaal over twee broers die langzaam uit elkaar groeien.

Nieuwe titels op Netflix week 9 2018

Hopla, dat was het weer, de fijnste nieuwe titels op Netflix week 9 2018. Wil je weten welke films en series er de afgelopen week nog meer op Netflix zijn gekomen, dan moet je de tabel hieronder even bestuderen. En vergeet natuurlijk ook niet onze Facebookpagina te liken (meer dan 15.000 likes inmiddels!) en je hier in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Het hele Netflix aanbod en welke titels er binnenkort op de streamingsdienst verschijnen, kan je natuurlijk ook nog altijd bekijken. Klink daarvoor op de linkjes in de zin hiervoor.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB Datum toevoeging
1 Sydney White Komedie 2007 6.3 03/03/2018
2 Edge of Winter Drama, Thriller 2016 5.3 03/03/2018
3 Beyond Valkyrie: Dawn of the Fourth Reich Actie, Oorlog 2016 4.9 03/03/2018
4 Voltron: Legendary Defender (5 seizoenen) Animatie, Avontuur 2017 8.4 02/03/2018
5 Girls, Incarcerated (1 seizoen) Reality 2018 - 02/03/2018
6 Les Affamés Drama, Horror 2017 6.8 02/03/2018
7 Ghost Wars (1 seizoen) Fantasie, Horror 2017 6.5 02/03/2018
8 B: The Beginning (1 seizoen) Anime 2018 - 02/03/2018
9 Flint Town (1 seizoen) Documentaire, Misdaad 2018 - 02/03/2018
10 Arrow (5 seizoenen + 14 afleveringen seizoen 6) Actie, Avontuur 2017 7.9 02/03/2018
Titel Genre Jaar iMDB

BewarenBewaren