wanneer BoJack Horseman seizoen 6 op Netflix

Nieuws over BoJack Horseman seizoen 6

Goed nieuws voor (animatie)fans van paarden met een hoop problemen: BoJack Horseman seizoen 6 zal namelijk worden gemaakt door Netflix! Daarmee wordt het in een keer een van de langstlopende Netflix Originals. Wij hebben er nu al zin in. 

Waar gaat BoJack Horseman over?

In BoJack Horseman volgen we paard/mens BoJack Horseman (stem van Will Arnett), in de jaren ’80 en ’90 een bekende ster in de sitcom Horsin’ Around, inmiddels aardig afgegleden. Drugs, alcohol, vrouwen, mislukte relaties: alles komt voorbij in zijn leven. En toch wilt hij nog vechten voor een comeback, want het kan toch niet zo eindigen?

Het grappige is dat de animatie sitcom Horsin’ Around echt heeft bestaan. Deze serie kwam in 1986 op de Amerikaanse televisie en was 9 seizoenen te zien. In deze sitcom speelde het karakter The Horse. Hij was een vrijgezel, en paard, die op een dag besloot om drie kleine mensenkinderen in huis te nemen.

De serie BoJack Horseman laat dus zien wat er na deze show zogenaamd gebeurd zou zijn met het karakter. Heerlijk meta en postmodern dus allemaal. Daar kunnen wij alleen maar van genieten.

Slimme serie

In het vorige en vijfde seizoen van BoJack Horseman op Netflix zagen we dat onze hoofdpersoon stug doorgaat met zijn comeback. Het was weer een fijn seizoen, met een aantal sterke grappen en een steeds meer uitgediepte karakterstudie.

Want naast alle grappen en grollen zegt de serie ook een hoop over de huidige tijd, een tijd waarin focus echt vanuit jezelf moet komen, waarin je voor afleidingen alleen maar je telefoon hoeft te pakken en waarbij geluk een hele grote rol speelt.

Het knappe aan de serie is dat een animatieserie over een aan lager wal geraakt showbizzpaard je blijkbaar kan laten nadenken over het zin van het bestaan en over het leven. Doen we eigenlijk allemaal maar wat? En zo ja, waarom blijven we daar dan maar mee doorgaan? En welke prikkels heb je uiteindelijk nodig om alles nog een beetje dragelijk te maken? Een existentiële crisis bij een paard dus, dat gegeven alleen al is natuurlijk al grappig.

bojack horseman netflix nederland animatie

Wanneer komt BoJack Horseman seizoen 6 op Netflix?

Wij hopen dus dat BoJack Horseman seizoen 6 van hetzelfde kaliber zal zijn! Wanneer BoJack Horseman seizoen 6 op Netflix komt, is alleen jammer genoeg nog niet bekend. Als we meer weten, lees je dat uiteraard op onze site, op de Facebookpagina of in onze nieuwsbrief.

En ben je trouwens benieuwd naar alle nieuwe titels op Netflix in de komende maand? Lees dan ons artikel Nieuwe titels op Netflix in november 2018. Een fijne vrijdag nog iedereen.