open haard video wij kijken netflix2

Meest lachwekkende Netflix titel

[yasr_overall_rating size=”small”]

Ik was vandaag wat aan het rondstruinen op Netflix, toen ik op een titel stuitte die mijn nieuwsgierigheid prikkelde. Ook de cover, iets met vuur, sprak tot de verbeelding. Vooral omdat ik nog nooit zo’n voorkant was tegengekomen. Ging het hier om een Kerstfilm? Lekker gezellig met de hele familie voor de open haard en dan naar muziek luisteren of naar je vader die weer voor de zoveelste keer dat verhaal vertelt over die keer dat hij een levende kreeft kreeg voorgeschoteld op zijn vakantie aan de Franse kust in 1976. Of ging het hier om een actiefilm ala Michael Bay, je kent het wel: met vuur en explosies?

Dus ik klik erop. Geen van dit allemaal. Het betrof een heel seizoen (!) met beelden van knisperend vuur in een open haard. “Ideaal voor de kerst”, hoor ik de makers in mijn hoofd al tegen elkaar zeggen. Ik heb alle drie (!) de afleveringen van ieder een uur (!) volledig uitgekeken, hopend dat er iets zou gebeuren. Dat de camera na 28 minuten in aflevering drie opeens wegdraait van de knisperende open haard, dat de regisseur in beeld komt en ons vervolgens vertelt wat we allemaal denken als we dit zien: dat dit een grap is. Of dat hij een filosofisch betoog houdt over Het Schip van Theseus verzonnen door Plutarchus. Maar niks van dit alles. Het seizoen eindigt met een fade-out en dat was het dan. Het einde van de open haard video.

Ik stel dus voor dat Netflix deze open haard video ongein snel uit het aanbod haalt en daarvoor in de plaats een aantal fijne filmklassiekers van, ik noem maar wat, een Alfred Hitchcock of een Billy Wilder, toevoegt. Want op deze open haard video zitten we niet te wachten! Althans, ik niet. Maar misschien spreek ik nu voor mijn beurt. Vind iemand dit leuk? Zo ja, laat het even weten in een reactie!

Klik hier om te zien wat ik bedoel. En laten we er dan maar om lachen, dat lijkt mij het beste.

open haard video wij kijken netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.