Peaky Blinders seizoen 6 wanneer op netflix in zomer

Peaky Blinders seizoen 6 deze zomer op Netflix

Goed nieuws voor alle Peaky Blinders fans onder ons: Peaky Blinders seizoen 6 komt deze zomer op Netflix! We praten je even bij in dit artikel.

Wanneer komt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix?

En om maar direct dit heugelijke nieuws extra kracht bij te zetten: het zesde seizoen van Peaky Blinders komt op 10 juni op Netflix Nederland.

Het is het laatste seizoen van de serie – en als we de cijfers op iMDB mogen geloven is het een heerlijk seizoen – en dus zijn we extra benieuwd naar seizoen 6.

Waar gaat Peaky Blinders over?

Voor wie de serie nog niet kent, even een kleine update. De serie speelt zich af in het gewelddadige Britse Birmingham vlak na de Eerste Wereldoorlog. De serie begint in 1919 en het laatste seizoen speelt zich af in 1933.

Thomas Selby (Cillian Murphy), tevreden. Bron: Peaky Blinders / Netflix

We volgen een van de machtigste bendes ter wereld: The Peaky Blinders. Leider van het zooitje is de ambitieuze Thomas Selby (Cillian Murphy).

De bende – met Ierse en Roma bloed – wordt steeds gewelddadiger, groter en krijgt steeds meer invloed, ook door politieke hulp.

Het zesde seizoen van Peaky Blinders

En op 10 juni kunnen we het zesde seizoen van Peaky Blinders dus via Netflix streamen. In het verhaal zijn wij inmiddels aanbeland in het jaar 1934. Een vrij heftige tijd, al zeggen we het zelf.

Zo is de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) – oftewel de nazi’s – aan de macht in Duitsland. Iets dat ook invloed heeft op het aantal leden van de British Union of Fascists.

peaky blinders seizoen 6 netflix nederland
Thomas Selby, zittend en met een open handje. Bron: Peaky Blinders / Netflix

Daarnaast is de drooglegging (de ‘Prohibition) in de VS – na een periode van 13 jaar – net tot een einde gekomen. Een tijd waarin de productie en verkoop van alcohol verboden werd en een tijd waarin bepaalde groepen hier enorm van profiteerden.

Twee grote gebeurtenissen dus. Hoe de bende en Thomas Selby hierop reageren, zien we in Peaky Blinders seizoen 6.

Dit zesde seizoen start exact na de gigantische cliffhanger van het vijfde seizoen…. De trailer zie je hieronder.

De Peaky Blinders film

Het was eigenlijk de bedoeling om ook nog een Peaky Blinders seizoen 7 te maken. Alleen gooide Covid-19 roet in het spreekwoordelijke eten.

Maar de makers hebben wel aangegeven dat er een afsluitende Peaky Blinders film komt! Het enige dat daar bekend over is, is dat het echt gezien kan worden als een soort einde van de serie.

En dat de productie van de film in 2023 start. To be continued dus ….