prisoners Netflix aanbod recensie

Prisoners (2013): ijzingwekkende speurtocht naar ontvoerde meisjes

De dagen zijn weer kort en de nachten worden ijskoud. Perfecte omstandigheden om een bloedstollende film op te zetten, toch? Je bent met Prisoners (2013) in ieder geval aan het goede adres voor een spannende filmavond. Regisseur Denis Villeneuve neemt je mee in een zoektocht naar twee vermiste meisjes. Een tocht die zich zal ontvouwen tot een ware thriller.

In een slaperig stadje in Pennsylvania krijgen twee families te maken met de grootste nachtmerrie die je als ouder kunt overkomen; hun dochters worden vermist. Er zijn niet veel aanknopingspunten met betrekking tot de verdwijning, behalve een camper met een vage bewoner. Deze camper waren de meisjes vlak voor hun verdwijning nog tegengekomen.

Detective Loki (gespeeld door Jake Gyllenhaal) wordt op de zaak gezet om de meisjes terug te vinden en de dader op te sporen. Maar voordat Loki alles goed en wel kan onderzoeken met zijn pen en notitieboekje, neemt een van de vaders, Keller Dover (Hugh Jackman) genaamd, het heft in eigen handen en jaagt op de vage bewoner van de camper. Wie is hij (Paul Dano) en wat kan hij over de verdwijning vertellen?

Dan ontaardt de film in een uiterst mysterieuze puzzel. Wat is de rol van iedereen geweest in de verdwijning en wat doe je als ouder als het onderzoek maar niet wilt vlotten? Wie is een fantast en wie spreekt de waarheid? Het zijn allemaal elementen in de film die je aan het scherm gekluisterd houdt want de spanning blijft er constant in.

En de ijzige, koele sfeer die Villeneuve neerzet, werkt ook meer dan prima in dit verhaal. De regenachtige lucht, de bevroren gronden, de donkere beelden…met de sfeer zit het meer dan juist. Ook over de cast kunnen we kort zijn, want die is van goed niveau. Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman, Viola Davis, Paul Dano, Melissa Leo en co maken er een ijzingwekkend feestje van.

Prisoners Netflix
Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman in Prisoners