Riverdale (seizoen 5, deel 2) in augustus 2021 op Netflix archie boksen

Riverdale (seizoen 5, deel 2) in augustus 2021 op Netflix

Liefhebbers van tienerseries met een vleugje mysterie zullen verheugd zijn met het volgende nieuws: Riverdale (seizoen 5, deel 2) komt in augustus 2021 op Netflix Nederland!

Wanneer komt Riverdale (seizoen 5, deel 2) op Netflix?

De laatste negen afleveringen van het vijfde seizoen van Riverdale – de eerste tien afleveringen staan al op Netflix – komen op 12 augustus 2021 op de streamingsdienst. Zet je de datum in je agenda?

Alle negen afleveringen komen in één keer op Netflix, dus je hoeft niet steeds een week te wachten. Wel zo fijn. Eigenlijk kan je dit tweede deel zien als het ‘echte’ vijfde seizoen en de eerste tien afleveringen meer als een logisch vervolg op het einde van het vierde seizoen.

Er zal namelijk een flinke tijdsprong van maar liefst zeven jaar worden gemaakt! De jongeren zijn inmiddels natuurlijk van school af en we zullen zien hoe het ze nu vergaat. Waar ze terecht zijn gekomen, hoe ze leven, met wie ze relaties hebben etc.

Mooie mensen, moorden en mysterie

Maar even een stapje terug, voor als je de nog nooit van de serie hebt gehoord. Hoofdpersoon in Riverdale is Archie Andrews (K.J. Apa), een knappe, jonge knaap en aspirant muzikant. Hij gaat naar school en woont in het Amerikaanse stadje Riverdale.

In het eerste seizoen – en daar kon je de klok een beetje op gelijk zetten – komt hun schoolgenoot Jason Blossom te overlijden. Deze gebeurtenis is de katalysator van een heleboel dingen.

Riverdale (seizoen 5, deel 2) in augustus 2021 op Netflix redhead ginger
Cheryl Blossom (Madelaine Petsch), de ginger uit Riverdale. Bron: Riverdale / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En uiteraard zijn er in de rest van de seizoenen een hoop (geheime) romances, worden er veel harten gebroken, komt er een seriemoordenaar op het toneel die de boel opschut, zijn er criminele organisaties zoals de Southside Serpents, worden er nog meer mensen vermoord en nog veel meer.

Een soap vol cliffhangers, zeg je? Ja, dat klopt wel een beetje. Maar liefhebbers van dramaseries vol knappe Amerikaanse tieners, en die ook wel van een portie mystierie houden, zullen vast smullen van Riverdale.

En vanaf 12 augustus 2021 kunnen we op Netflix dus kijken naar Riverdale (seizoen 5, deel 2). De trailer van het vijfde seizoen is onder deze alinea te bekijken. Ciao vrienden!