Roald Dahl naar Netflix

Roald Dahl naar Netflix

Roald Dahl, wie kent hem niet? Wie is er nu niet opgegroeid met de fantastische boeken van deze Britse schrijver? Deze week kwam ons heuglijk nieuws ter ore, want het ziet er naar uit dat we op Netflix ook van de verhalen van Dahl kunnen gaan genieten.

Netflix heeft met de erfgenamen van Roald Dahl, in de vorm van The Roald Dahl Story Company, namelijk een overeenstemming bereikt over de productie van animatieseries- en films van maar liefst 16 Dahl-verhalen. Daar zitten onder andere de avonturen van Matilda, Charlie and the Chocolate Factory, The Twits en The BFG bij.

Met de komst van deze producties mikt Netflix op een groot publiek, aangezien deze avonturen voor jong en oud geschikt zijn. Daarvoor wil Netflix een team met de allerbeste animatoren en schrijvers bij elkaar zetten om de spirit en magie in Dahl’s verhalen zo goed mogelijk op beeld te krijgen. En misschien zelfs een stapje verdergaan en een heus Roald Dahl-universum te creëren.

En Netflix kennende, zal dat gerust gebeuren. De Roald Dahl Story Company is er in ieder geval erg tevreden mee, als we vertegenwoordiger Gideon Simeloff mogen geloven:

Netflix staat bekend om de innovatieve storytelling van hoge kwaliteit. Er is geen andere plek in de wereld waar geanimeerde entertainment op zo’n schaal en voor zulke hoge kwaliteit geleverd kan worden.

Wij sluiten ons daarbij aan en zijn blij te horen dat er nieuwe Roald Dahl-producties aan zitten te komen. Wanneer de Oompa Loompa’s, juffrouw Bulstronk en de Grote Vriendelijke Reus naar Netflix komen, is nog niet bekend, maar zodra we meer weten, melden we dit uiteraard!

Volg dus zeker onze Facebookpagina en schrijf je in voor de nieuwsbrief en je bent direct op de hoogte als het zover is.