The Crown (seizoen 6) wanneer op netflix

The Crown (seizoen 6): gaat het dan toch gebeuren?

Goed nieuws voor de monarchie-liefhebbers onder ons en natuurlijk voor iedereen die gewoon van een steengoede serie houdt. The Crown (seizoen 6) gaat er dan, tegen alle verwachtingen in, toch gewoon komen. We zitten nu dus slechts op de helft! Dat belooft wat.

Vijf of toch zes seizoenen?

Het oorspronkelijke plan was om daadwerkelijk zes seizoenen van de serie te maken. Maar in januari van dit jaar maakte bedenker/maker Peter Morgan bekend dat het dan toch bij vijf seizoenen zou blijven.

Netflix wilde het bij vijf seizoenen houden en Morgan ging hier ook in mee. Maar het verhaal bleek te gecompliceerd om eventjes in een seizoen af te ronden. Het zou propwerk worden en dat verdient een fantastische serie als The Crown, over het leven van koningin Elizabeth II, natuurlijk niet.

Nogmaals om de tafel

En dus gingen Netflix en Peter Morgan nogmaals om de tafel. De uitkomst van die gesprekken: The Crown (seizoen 6) gaat er dan toch komen! Wanneer dit zesde seizoen op Netflix zal verschijnen, of wanneer ├╝berhaupt het vierde en vijfde online komen, is nog niet duidelijk.

Maar als je ons volgt via Facebook, Instagram, de nieuwsbrief of als je gewoon af en toe even onze site bezoekt, dan weet je het gelijk als er een datum bekend wordt gemaakt voor The Crown (seizoen 6).

Wat weten we al over The Crown (seizoen 6)?

Wat wel al bekend is gemaakt door de makers van de serie, is dat seizoen 5 en seizoen 6 zich in dezelfde periode zullen afspelen, er wordt dus geen tijdsprong gemaakt.

En verder weten we ook al dat de koningin in deze twee laatste seizoenen gespeeld zal worden door Imelda Staunton. Haar kan je misschien kennen als de pittige Dolores Umbridge in een aantal Harry Potter films.

Wij kunnen niet wachten tot we weer verder kunnen kijken naar het vierde, vijfde en uiteindelijk dus ook het zesde seizoen van deze fantastische Netflix Original.