The Eddy netflix original damien chazelle emma stone

The Eddy, een Netflix Original van Damien Chazelle

Heb je vorig jaar ook zo genoten van de film La La Land van regisseur Damien Chazelle? Of van zijn film Whiplash (2014)? Wij wel in ieder geval. Dus toen we hoorden dat Chazelle een Netflix Original gaat maken met de naam The Eddy waren we erg blij.

Hij gaat de serie produceren en regisseren, dus wij gokken dat het zeker de moeite waard gaat worden. The Eddy zal acht afleveringen tellen en exclusief wereldwijd worden uitgezonden op Netflix.

Wederom zal muziek een belangrijke plek innemen in de productie, net als in zijn musical La La Land en zijn andere fantastische film Whiplash (2014) waarin we de jonge drummer Andrew (Miles Teller) volgen die er alles aan doet om de beste jazz-drummer te worden, met “hulp” van zijn conservatoriumdocent Fletcher (J.K. Simmons).

En ook in The Eddy zal het om (jazz)muziek draaien. Ditmaal draait het om een jazzclub in multicultureel Parijs. Tevens volgen we een band die hier vaak speelt en de eigenaar van de tent.

Wie de acteurs en actrice zullen zijn die te zien zullen zijn in The Eddy is nog niet bekendgemaakt door Netflix. Maar de verwachting is dat het voornamelijk Franse acteurs en actrices zullen zijn, dus geen grote Hollywoodsterren als Ryan Gosling en Emma Stone ditmaal.

We verwachten een bruisende en ritmische serie met gave muziek van de hand van muziekproducer Glen Ballard, die we kunnen kennen van zijn productiewerk op de plaat Bad van Michael Jackson.

Hopelijk is de serie net zo goed als zijn films La La Land en Whiplash. We zijn benieuwd of The Eddy vrolijker wordt qua sfeer als La La Land, of net zo grimmig als Whiplash of dat de serie er een beetje tussenin hangt. We zullen het zien.

Een datum voor The Eddy op Netflix is nog niet bekendgemaakt. Als we meer weten, lees je dat op onze site, op onze Facebookpagina of op onze Instagram-pagina.

Wil je weten wat de tofste titels zijn die de afgelopen week aan Netflix zijn toegevoegd, lees dan het week 36 artikel. Of ben je meer benieuwd naar de titels die gaan verdwijnen of er juist bijkomen in september? Ook daarmee kan je bij ons terecht. We zorgen goed voor jullie hoor. Audieu, mes amis.

The Eddy netflix original damien chazelle emma gosling
Chazelle samen met Gosling op de set van La La Land.