waneer-komt-the-guilty-op-netflix-jake-gyllenhaal-den-skyldige

THE GUILTY MET JAKE GYLLENHAAL- EEN REMAKE VAN EEN VETTE DEENSE FILM – BINNENKORT OP NETFLIX

Op 1 oktober komt de Amerikaanse remake van de Deense filmhuiskraker Den Skyldige exclusief op Netflix. Deze remake zal The Guilty heten, een letterlijke vertaling uit het Deens, en de hoofdrol is voor Jake Gyllenhaal. Waarom wij hiernaar uitkijken, lees je in dit artikel.

Amerikaanse remakes

Amerikaanse remakes van Europese of Aziatische films … het blijft iets dat vaker niet dan wel goed uitpakt. En toch hebben we goede hoop dat The Guilty wel een toffe film zal worden.

Waarom? Omdat het origineel – de Deense film Den Skyldige uit 2018 – dermate minimalistisch qua opzet is, dat je weinig kan verpesten. Althans, dat denken wij. Er zullen geen extra ontploffingen of ander ‘spektakel’ worden toegevoegd. Dat is hoogst ondenkbaar. Hieronder bekijk je de trailer van het spannende Deense origineel.

Waar draait het om in The Guilty en Den Skyldige?

Als de makers het spannende verhaal gewoon een beetje volgen, zien wij dat wel goed komen. En nu we het toch over het plot hebben: waar gaan Den Skyldige en dus ook The Guilty over?

Het draait allemaal om een politieagent die door een incident – waarover we als kijker steeds meer te weten komen – even de straat niet meer op mag. Hij is nu verantwoordelijk voor het opnemen van de telefoon bij een alarmcentrale. Dat kan je gerust als een degradatie zien.

Het is zijn taak om de binnenkomende telefoontjes te beoordelen en door te verbinden. Op een dag krijgt hij een cryptisch telefoontje binnen van een vrouw die zegt ontvoerd te zijn. Ze doet alsof ze tegen haar dochtertje praat, om de ontvoerder naast haar in de auto niet te laten horen dat ze eigenlijk de politie belt.

De agent, in de Amerikaanse versie Joe Bayler (Jake Gyllenhaal) genaamd, snapt al snel dat het foute boel is. Alleen kan hij niks zonder informatie en dus besluit hij op eigen houtje, vanachter zijn telefoon en computer, de zaak tot een goed einde te brengen. Een einde dat wij niet zagen aankomen ….

Joe bayler bekijkt zichzelf even goed in de spiegel. Bron: The Guilty / Netflix

1 locatie

Het bijzondere aan de Deense film Den Skyldige – en we gaan er nu maar vanuit dat het bij The Guilty niet anders zal zijn – is het feit dat alles zich op één locatie afspeelt én binnen een tijdsbestek van een paar uur. Het is erg knap dat er met zo weinig middelen zo’n spannend verhaal verteld kan worden.

Dat Netflix daarom bereid was om maar liefst 30 miljoen dollar te betalen om de rechten te kopen, zegt natuurlijk ook wel wat. The Guilty is trouwens geregisseerd door Antoine Fuqua. In zijn film Southpaw (2015) werkte hij ook al samen met Jake Gyllenhaal.

Check de trailer hieronder maar eens van de Amerikaanse remake The Guilty en omcirkel 1 oktober in je agenda.