The Haunting of Hill House (seizoen 2)

De spannende serie The Haunting of Hill House kwam op 12 oktober 2018 op Netflix en was direct een daverend succes. En nu is er goed nieuws, want er komt een tweede seizoen!

Het eerste seizoen

Dit eerste seizoen draaide om een enge woning, het bekendste spookhuis van de VS, en de familie die er leefde. In flashbacks zien we wat deze tijd met de familieleden heeft gedaan en wat voor, soms sluimerend, effect de gebeurtenissen nu nog op ze hebben.

De familieleden komen weer bij elkaar door de zelfmoord van hun jongste zusje. Dit is het startschot om terug te denken aan hun jeugd en wat ze daarin allemaal hebben meegemaakt.

Het eerste seizoen was een daverend succes, mede door het slimme plot. Vaak leveren horrorproducties flink in qua verhaal, omdat het voornamelijk om de schrikmomenten gaat, maar dat was bij The Haunting of Hill House niet het geval. Sterker nog, we willen de serie meer een super spannende en mysterieuze serie met horrorelementen noemen in plaats van alleen een horrorserie.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk


Het tweede seizoen

En er komt dus een tweede seizoen. Over dit nieuwe seizoen van The Haunting of Hill House is al mondjesmaat iets bekend. Zo zal het een adaptatie worden van het boek The Turn of the Screw van schrijver Henry James, een boek in de gothic-hoek.

Dit boek gaat over een jonge vrouw die haar eerste baan als lerares krijgt op een groot en mysterieus landgoed. Daar ontmoet ze twee vreemde en ietwat stille kinderen met de namen Flora en Miles. Als er dan ook nog kwaadwillende duivelse krachten op de loer liggen, zijn de poppen helemaal aan het dansen.

Je merkt het al: een goed verhaal om een serie over te maken. En dat is precies wat makers Mike Flanagan en Trevor Macy, die dus ook het eerste seizoen van The Haunting of Hill House maakten, van plan zijn.

Anthologie

De serie zal verder gaan als anthologie, zoals we gewend zijn van een serie als American Horror Story. De seizoenen zullen dus los van elkaar staan, met wisselende castleden. De serie zal verder door het leven gaan als The Haunting en dit specifieke tweede seizoen krijgt de titel The Haunting of Bly Manor.

Dit is dan ook de reden dat de Nederlandse acteur Michiel Huisman, in het eerste seizoen speelde hij Steven Crain, niet terug zal keren in The Haunting of Hill House (seizoen 2).

Wanneer komt The Haunting of Hill House (seizoen 2) op Netflix?

Het is alleen nog niet bekend wanneer The Haunting of Hill House (seizoen 2) op Netflix komt, maar dat dit tweede seizoen er sowieso gaat komen, staat dus vast.

De productie zal waarschijnlijk begin 2020 starten, dus we verwachten dat we nog wel meer dan een jaar moeten wachten op het tweede seizoen. Als we meer weten, qua plot of datum, lees je dat in onze nieuwsbrief of op onze Facebookpagina.

The Haunting of Hill House (seizoen 2) spookhuis