THE KILLING OP NETFLIX – BINNENKORT IS HET EINDELIJK ZOVER

The Killing op Netflix – binnenkort is het eindelijk zover

Goed nieuws voor alle liefhebbers van series uit Scandinavië: The Killing komt naar Netflix! We horen jullie al schreeuwen: “Dat werd tijd!” En daar heb je gelijk in, maar toch zijn we maar wat blij met het nieuws dat The Killing op Netflix komt.

De truien van Sarah Lund in Forbrydelsen

Voor alle puristen onder ons, het gaat om de Zweedse serie die origineel Forbrydelsen heet. Ja, de serie die o.a. bekend is komen te staan vanwege de weinig sierlijke truien van rechercheur Sarah Lund (Sofie Gråbøl).

Heel in het kort draait het in het eerste seizoen om de moord op een 19-jarige meisje. Een verschrikkelijke dood. Ze wordt gevonden in de kofferbak van een auto en bij de autopsie blijkt ze ook nog eens verkracht.

Samen met ene Jan Meyer wordt Sarah Lund op de zaak gezet. Eigenlijk mogen ze elkaar niet en hun methoden liggen ook ver uit elkaar. En al snel blijkt dat de moord ook nog eens verregaande politieke consequenties heeft.

Begin van een tijdperk

Series als The Killing en The Bridge mag je gerust zien als het begin van een tijdperk. Een tijd waarin de Scandinavische thrillerseries – die veel verder gingen dan de normale whodunits van daarvoor en die uitblonken in een zeer donkere sfeer – aan een opmars begonnen.

Allebei zijn het ontzettend spannende series die je in één ruk uit wilt kijken. Elk seizoen staat weer een nieuwe moordzaak in het spreekwoordelijke zonnetje en de ene is nog meer bizar en extreem dan de ander.

Sarah Lund en haar trui. Bron: The Killing / Netflix

Wanneer komt The Killing op Netflix?

Maar wanneer komt The Killing op Netflix? Nou, dat zal op 1 oktober a.s. zijn. Op deze vrijdag komen alle 40 afleveringen – verspreidt over 3 seizoenen – op de streamingsdienst.

Wij gaan alvast zoeken naar onze meest lelijke trui, favoriete thee en lekkerste koekjes zodat wij er op 1 oktober helemaal klaar voor zijn. Dus voor al onze vrienden: wij zijn dat weekend niet te bereiken en we hebben geen zin om iets leuks met jullie te doen!