The-Letter-for-the-king-netflix-20 maart

The Letter for the King – bewerking van het beste Nederlandstalige kinderboek ooit

The Letter for the King is een aanstaande Netflix Original die vanaf 20 maart 2020 wereldwijd op de streamingsdienst te zien zal zijn. Waar de serie over gaat en wat het Nederlandse tintje is, lees je in dit artikel.

Misschien heb je het bekende kinderboek De Brief voor de Koning gelezen van de Nederlandse schrijver Tonke Dragt. Het boek kwam in 1962 uit en was direct, en nog steeds, een groot succes onder de jeugdige lezers. In 2004 won het boek zelfs de Griffel der Griffels, voor het beste kinderboek tussen 1955 en 2004.

De serie The Letter for the King is een bewerking van dit boek. Het gaat om het jongetje Tuiri (een rol van Amir Wilson) die een groots avontuur beleeft omdat hij een brief aan de koning moet geven. Vandaar de titel van het verhaal.

Maar als snel blijkt er, zoals dat in een goed verhaal wel vaker voorkomt, een slechterik op het toneel te verschijnen. Ditmaal in de vorm van een kwaadaardige prins die uit is op, hoe kan het ook anders, de vernietiging van de wereld.

Tegen wil en dank moet Tuiri het vervolgens opnemen tegen deze prins en om dat goed te kunnen doen, zal hij een leider moeten worden en dus op moeten groeien. Alleen op deze manier kan de rust weder keren.

Dit plot leent zich daarom uitstekend voor een coming-of-age verhaal en dat is precies wat The Letter for the King is. Er spelen verder zowel Amerikaanse als Nederlandse acteurs (o.a. Yorick van Wageningen en Gijs Blom) in, dus dat is altijd leuk. Andy Serkis heeft zelfs een gastrol!

Check de trailer van The Letter for the King hieronder maar alvast en bepaal op 20 maart of je gaat kijken op Netflix of toch iets anders