The Returned (2015-); Het mysterie van terugkerende doden

[yasr_overall_rating size=”small”]

Dit jaar voegde The Returned zich bij de Netflix Original-familie en de serie bleek een interessante aanwinst te zijn. Het is de Amerikaanse remake van de bekroonde Franse serie Les Revenants. De serie ontpopt zich tot een mix van Twin Peaks en The Ghost Whisperer, en dat levert behoorlijk wat mysterie op.

The Returned op Netflix staat in het teken van de geheimzinnige terugkeer van overleden inwoners naar een klein bergstadje. Dit heeft uiteraard consequenties voor de gemeenschap en er dreigen geheimen uit het verleden opgerakeld te worden…

De serie The Returned begint met de terugkeer van het tienermeisje Camille. Ze kwam vier jaar eerder bij een busongeluk om het leven en sindsdien heeft haar familie in rouw geleefd. Camille keert na vier jaar weer ‘levend’ van deze plek terug en besluit om naar huis te gaan. Alsof er verder niets gebeurd is.

Hoe het kan dat Camille is opgestaan uit de dood, is hier niet de vraag om te stellen. Je moet dit voor het kijkplezier maar gewoon voor lief nemen.

Wanneer ze met een enorme honger de koelkast thuis plundert, komt ze weer voor het eerst in aanraking met haar moeder. Sindsdien zal de familie hun leven weer een andere invulling moeten geven, nadat ze hun doodgewaande dochter weer terughebben.

Ook blijkt dat Camille niet de enige dode is die op wist te staan uit de dood. Verschillende mensen maken hetzelfde mee als Camille, maar de context van hun dood is bij iedereen weer anders. Dat leidt ertoe dat onderlinge verhoudingen in de gemeenschap op scherp komen te staan.

The Returned Camille
Camille die na de dood weer bij haar familie komt

Personages door mysterie verbonden

The Returned creëert een vergelijkbare setting als in Twin Peaks: Het is een klein bergstadje waarin alle bewoners wel op de een of andere manier in contact met elkaar staan en net als in de serie van David Lynch, zijn er vreemde zaken en personen in dit stadje te vinden. Wat is bijvoorbeeld de rol van de kleine Victor?

The Returned voegt daar nog een snuf The Ghost Whisperer aan toe aangezien doden terugkeren en kunnen communiceren met de levenden. Gooi daar nog een klein scheutje Lost bij en je hebt een idee wat je in The Returned kan verwachten.

De serie is geproduceerd door Carlton Cuse, de producent van Lost en dat is hier en daar ook wel terug te zien. Lost-fans zullen hoofdpersonage Jack (Mark Pellegrino) gelijk herkennen als Jacob en net als in Lost heb je hier ook van die vage, creepy gebeurtenissen.

The Returned is een fascinerende serie die goed wegkijkt en het is interessant om te volgen hoe personages aan elkaar verbonden zijn. We moeten hierbij wel vermelden dat we Les Revenants niet gezien hebben en dus geen vergelijking konden maken. Desalniettemin is The Returned wat ons betreft een interessante Netflix tip!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, dan kan je hier de trailer bekijken. De serie krijgt trouwens een 67 op Metacritic, een soort internationale Moviemeter, maar dan met cijfers gegeven door critici 😉 Dus het balletje kan twee kanten op vallen. Wij waren in ieder geval best tevreden over deze spannende en mysterieuze Amerikaanse remake van een origineel Franse serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.