The Staircase op Netflix

The Staircase op Netflix, voor fans van Making a Murderer

Liefhebbers van de serie Making a Murderer kunnen beginnen met hun hart op te halen. Want binnenkort komt The Staircase op Netflix. En wij voorspellen dat deze serie weleens net zo’n grote hype zou kunnen gaan worden als Making a Murderer in 2015.

Making a Murderer (plot)

In Making a Murderer seizoen 1 kregen we het verhaal van Steven Avery te zien. Hij heeft achttien jaar moeten brommen voor de vermeende verkrachting op Penny Ann Beernsten. Maar wat blijkt uit later DNA-onderzoek? Hij was al die tijd onschuldig.

Avery spant een rechtszaak aan tegen de personen die hem hebben vastgezet. Maar tijdens dit hele gebeuren wordt hij opeens verdacht van de moord op Teresa Halbach en is de soap compleet. Heeft hij het nu wel gedaan?

The Staircase (plot)

In de documentaireserie The Staircase is de hoofdpersoon ditmaal schrijver Michael Peterson. In 2001 belt hij in paniek naar de politie. Zijn vrouw zou van de trap zijn gevallen en in kritieke toestand onder aan de trap liggen. Ze heeft, volgens hem althans, een ongeluk gehad.

Maar al snel komen er twijfels. Tijdens de rechtszaak wordt Peterson ervan verdacht zijn vrouw zelf om het leven te hebben gebracht. Het letsel zou namelijk niet overeen komen met dat wat je krijgt als je van een trap af valt.

michael-peterson- the staircase netflix Nederland tip making a murderer

Hij wordt uiteindelijk schuldig bevonden, maar zijn kinderen blijven als een blok achter hem staan. Hun vader zou nooit tot zoiets in staat zijn. Toch?

The Staircase op Netflix is een bloedspannende thriller die een buitengewoon kijkje in de keuken geeft van een grote moordzaak in de VS. We krijgen beelden te zien vanuit de rechtbank, maar ook van achter de schermen, van de advocaten, van de kinderen van Peterson en van Peterson zelf.

Wanneer komt The Staircase op Netflix?

De serie The Staircase, die in 2004 als Soupçons op de Franse televisie werd uitgezonden, zal vanaf 8 juni 2018 op Netflix te zien zijn. Het seizoen zal bestaan uit 10 afleveringen. Dat zijn er drie meer dan toentertijd. In deze afleveringen zien we de zaak vandaag de dag, want de zaak bleef maar voortduren. Is hij schuldig? Of toch niet?

Kan je niet wachten tot die tijd? Dan moet je hieronder maar even de trailer kijken van The Staircase. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze serie die gemaakt is door de Franse regisseur Jean-Xavier de Lestrade, tevens Academy Award winnaar.

Oh, en welke titels er ook snel op Netflix komen, vind je natuurlijk nog altijd op onze Binnenkort op Netflix pagina. En like ook zeker even onze Facebookpagina, dat vind ie ontzettend leuk.