Amerikaanse Netflix aanbod kijken vanuit Nederland met een VPN

Tip: kijk alle films en series van het Amerikaanse Netflix aanbod

Heb jij alle films en series op Netflix, die je wilde zien, inmiddels wel gekeken? Dan ben je vast toe aan wat anders, misschien en wat uitgebreider aanbod. De Amerikaanse variant van Netflix heeft het grootste aanbod films en series. Dat is dus de place to be als je eens wat nieuws wil zien. Maar hoe kijk je de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland?

Een VPN gebruiken om Amerikaanse Netflix te kijken

Om het Amerikaanse Netflix aanbod te kunnen bekijken, is een technisch snufje nodig. Het is namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld de taal aan te passen of een andere instelling in Netflix zo te wijzigen dat je de Amerikaanse films en series ontvangt. 

Het technische snufje dat je moet gebruiken, is een VPN. Dit is de afkorting voor Virtual Private Network. Een VPN past jouw virtuele locatie aan. Het is deze locatie die de streamingsdienst in kwestie, in dit geval dus Netflix, gebruikt om te bepalen welk aanbod ze je moeten voorschotelen.

Uitzendrechten en geoblokkades

Dit verschil in aanbod heeft te maken met de uitzendrechten en dus over geld. Netflix betaalt bijvoorbeeld in de Verenigde Staten voor uitzendrechten van een specifieke film, maar betaalt hier niet voor in Nederland. Daarom wordt die film niet in Nederland beschikbaar gesteld, en wel in het Amerikaanse Netflix aanbod.  

Maar een zogeheten geoblokkade is dus te omzeilen. Als je gebruikmaakt van een VPN, verloopt jouw internetverkeer via een extra server die je zelf uitkiest. Die server staat op een bepaalde locatie, zoals bijvoorbeeld New York of een andere stad.

Alle eigenschappen van die server worden vervolgens gekoppeld aan jouw internetactiviteit. Heb je een VPN ingeschakeld, dan is je IP-adres – aan de hand waarvan Netflix jouw locatie bepaalt – die van de extra server waarmee je hebt verbonden: eentje in New York, Verenigde Staten.

Met een VPN kan je veel meer titels op Netflix bekijken. Bron: Petter Lagson via Unsplash

Een VPN inschakelen

Om een VPN in te schakelen, hoef je niet veel technische kennis te hebben. Het enige dat je nodig hebt, is een VPN-abonnement en de bijbehorende app. Aan een VPN-abonnement zijn niet per definitie kosten verbonden: er zijn zowel gratis als betaalde opties. 

Wel zijn er heel veel verschillende VPN-aanbieders, dus het is verstandig om je in de verschillen te verdiepen met behulp van een vergelijker. Zo kun je bijvoorbeeld in één oogopslag zien welke VPN’s wel of juist niet geschikt zijn om mee te Netflixen.

Hoewel er VPN’s zijn waarmee je de Amerikaanse Netflix kunt kijken, zijn niet alle VPN’s er geschikt voor. Netflix probeert namelijk VPN-gebruikers te herkennen en te weren. Bij sommige VPN-aanbieders lukt dat. Er zijn echter voldoende VPN-aanbieders waarbij dat niet gebeurt.

Ook andere Netflix-varianten bereikbaar via VPN

Als je zelfs op de Amerikaanse Netflix voor je gevoel uitgekeken bent, dan kun je ook de Netflix-varianten van andere landen bereiken via een VPN. Het enige verschil is dat je in dat geval bij het inschakelen van de VPN kiest voor een server in het land waarvan je het Netflix aanbod wilt zien. 

Wil je bijvoorbeeld Franse films zien, dan kies je bijvoorbeeld voor een server in Parijs. Netflix denkt dan dat je je in Parijs bevindt. Op die manier krijg je ook het Franse aanbod van de streamingdienst te zien. Zo simpel is dat.