The Get Down Netflix Original hiphop NY

Coming soon: The Get Down (Netflix Original)

Afgelopen woensdag heeft Netflix een trailer gelanceerd van een Netflix Original die dit jaar nog gelanceerd zal gaan worden: The Get Down. Afgaande op de beelden, kunnen we een fascinerend spektakel verwachten over de wortels van de hiphopcultuur en -muziek! Altijd fijn!

The Get Down

Maar waar gaat The Get Down over? The Get Down neemt je mee terug naar de straten van de Bronx (New York) van de jaren ’70, waar een groepje jongeren onder armoedige omstandigheden hun ziel en zaligheid in dans en muziek leggen. Ze bevinden zich in een periode waar disco nog hoogtij viert, maar ook waar elementen van hiphop zichtbaar werden voordat het zelfs hiphop genoemd werd. Een uitermate boeiende muziekperiode dus!

Muziek blijkt dan ook een bijzondere uitlaatklep voor de jongeren. Zeker omdat de maatschappij zo roerig is. De trailer (hieronder te zien) geeft een indruk van de broeierige (a la Do the Right Thing van regisseur Spike Lee, de film waar Barack Obama zijn Michelle mee naartoe nam op hun eerste date), chaotische maar bovenal creatieve periode die toen op de straten van de Bronx gaande was. De acteurs zijn een fijne mengelmoes van nog onbekende acteer debutanten (Yahya Abdul-Mateen II, Mamoudou Athie) en wat bekendere mensen (Jimmy Smits, Giancarlo Esposito, laatst genoemde speelt toevallig ook in het daarnet genoemde Do the Right Thing).

Wij zijn in ieder geval razend benieuwd naar deze nieuwe Netflix Original. Wil je weten of de serie ook iets voor jou is? Bekijk hieronder dan de trailer om een eerste indruk te krijgen! De releasedatum van The Get Down is nog niet bekend, maar de serie zal sowieso in 2016 op de Netflixbuis te zien zijn. Tot die tijd raden we je, als je een liefhebber bent van muziek in combinatie met politiek, zeker de Netflix documentaire What Happened, Miss Simone? aan. Een portret over Nina Simon, de legendarische jazzzangeres met het aparte, mooie en lage stemgeluid.

Update

Er is inmiddels een releasedatum bekend van The Get Down. De eerste zes afleveringen van het eerste seizoen zullen vanaf vrijdag 12 augustus 2016 op Netflix te zien zijn!

https://www.youtube.com/watch?v=zejyzr5vW3A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.