Undercover-Netflix Nederland Europese coproductie

Undercover: de eerste Nederlands/Belgische Netflix coproductie

Undercover-Netflix Nederland Europese coproductie

De eerste Lage Landen coproductie van Netflix, uit Nederland en België dus, is een feit. Undercover gaat de dramaserie heten. We moeten alleen nog even geduld hebben, want deze serie komt pas in 2019 op de streamingsdienst. 

Het moest er een keer van komen natuurlijk. Netflix richt zijn pijlen namelijk veel vaker op Europese (co)producties.

Zo hebben we natuurlijk titels als Marseille (Frankrijk), Dark (Duitsland), Las Chicas del Cable, waar seizoen 2 binnenkort van op Netflix komt (Spanje), Suburra (Italie), The Crown (Engeland) of het al oudere Lilyhammer (Noorwegen) die al mede mogelijk zijn gemaakt door Netflix.

hoofdrollen undercover Netflix Nederland drijver, Waes, Lammers, Schaap
De hoofdrolspelers van Undercover

En het gaan er nog veel meer worden, als we Netflix CEO Reed Hastings mogen geloven.

Nu zijn dus België en Nederland aan de beurt, want Netflix investeert in de serie Undercover. De productie is in handen van het Belgische productiehuis De Mensen, de Belgische zender VRT en de Nederlandse filmdistributeur Dutch Filmworks.

Undercover gaat over Ferry Bouma, maker van XTC pilletjes, en daardoor gigantisch rijk. Hij woont groot en leeft groots, maar daar is de politie natuurlijk niet blij mee. En dus besluiten ze om twee undercoveragenten in te zetten. Zij krijgen de taak om de wereld van Bouma te betreden om hem uiteindelijk ten val te kunnen brengen.

Undercover zal Nederlands gesproken zijn en de hoofdrollen zullen zijn voor onder andere Anna Drijver, Elise Schaap, Tom Waes en Frank ‘Jumbo’ Lammers. Maar er zijn ook rollen voor Tim Haars, Huub Smit en Raymond Thiry.

De serie wordt dus in 2019 verwacht en de opnames schijnen al in volle gang te zijn. Het lijkt ons wel een spannende serie, maar wie zijn wij?