Vijfde seizoen van La casa de papel heeft een verschijningsdatum

Vijfde seizoen van La casa de papel heeft een verschijningsdatum!

Het vijfde seizoen van La casa de papel – de enorm populaire Spaanse serie op Netflix – heeft een verschijningsdatum! Wij zitten alvast klaar met een biertje en een bakje olijfjes.

Wanneer komt het vijfde seizoen van La casa de papel op Netflix?

Om maar direct met la puerta (a.k.a. de deur) in huis te vallen: het vijfde seizoen van La casa de papel komt op 3 september 2021 op Netflix. Althans, de eerste vijf afleveringen van dit laatste seizoen.

Door COVID-19 hebben de opnames namelijk een flinke tijd stilgelegen waardoor het filmen van het vijfde seizoen pas net is afgerond. Hierom hebben de makers besloten om het vijfde seizoen in twee delen uit te brengen.

Op 3 september komt het eerste deel op Netflix en drie maanden later – dat is dus op 3 december 2021 – verschijnt het tweede deel op Netflix. Beide delen bestaan uit vijf afleveringen. Dubbel feest dus.

Verschillen tussen de twee delen

En er zal – volgens maker en bedenker van de serie Alex Pina – een duidelijk verschil zijn tussen de twee delen. Het eerste deel zal namelijk zeer explosief zijn met veel actie, terwijl het tweede deel zich meer zal gaan focussen op de emotie en het gevoel van de verschillende karakters.

Wij vragen ons ook af hoe het met El Professor zal aflopen. Het vierde seizoen van La casa de papel eindigde namelijk in een gigantische cliffhanger die in principe weinig goeds beloofde voor de beste man.

En als we de synopsis van seizoen vijf lezen, lijkt het ook alsof hij voor het eerst géén ingenieus plan heeft om de groep overvallers uit de Spaanse Bank te redden.

Als ze het vervolgens ook nog eens tegen het Spaanse leger moeten opnemen, lijkt alles in duigen te vallen. Dit is geen overval meer, maar oorlog!

Wij zitten alvast klaar en kunnen bijna niet wachten! Kijk jij er ook naar uit? Laat het ons dan zeker eventjes weten via Instagram en/of Facebook.