The Crown seizoen 2 Netflix Nederland 8 december 2017

Wereldpremière van The Crown seizoen 2

Nog maar een paar nachten slapen en dan is het zover: Sinterklaas en zijn befaamde pakjesavond. Nee, grapje. Of nou ja, geen grapje, want op 5 december is het natuurlijk wel gewoon pakjesavond en zullen er weer een hoop kinderen blij worden gemaakt, maar dat is niet de reden van dit stukje. Wat dat wel is? The Crown seizoen 2 natuurlijk.

The Crown seizoen 2 staat voor de deur

Zoals je al kon lezen in ons laatste Coming Soon artikel over The Crown seizoen 2, van alweer drie maanden geleden, komt dit tweede seizoen op 8 december 2017 op Netflix. Alle afleveringen zullen dan in een keer te zien zijn. En laatst was de wereldpremière van deze prachtige serie, vandaar dit stukje. Bekijk ook zeker even het filmpje onderaan dit artikel voor beelden hiervan en uit het tweede seizoen.

Het is namelijk zeer de moeite waard, want The Crown is een van de duurste series ooit gemaakt, 12 miljoen per aflevering, en dat is er ook wel aan af te zien. De cinematografie is om je vingers bij af te likken, en dat doen we dan ook gretig. We worden heerlijk ondergedompeld in het Engeland van de jaren ’50 en in The Crown seizoen 2 ook in de roerige jaren ’60.

Het verhaal

De serie draait om het leven van Queen Elizabeth II (neergezet door actrice Claire Foy) die zeer jong aan de macht komt. Ze volgt haar vader George VI op. En Elizabeth zit nu gewoon nog steeds op haar troon, zoals bekend is, inmiddels alweer 91 lentes jong, maar ze weet van geen ophouden.

In het prachtige The Crown is vooral de zoektocht naar de juiste balans tussen enerzijds haar politiek en anderzijds haar privéleven een uitermate interessante en eentje die zeer gedetailleerd wordt weergegeven.

Beelden van The Crown seizoen 2 en de wereldpremière

The Crown seizoen 2 is dus vanaf 8 december van dit jaar op Netflix te zien. Beelden van de wereldpremière en het tweede seizoen kan je hieronder zien. Wij hebben onze tronen alvast klaargezet zodat we direct kunnen gaan kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=Z7HZ-m5r3AA