netflix aanbod week 26 what happened, miss simone netflix 2

What Happened, Miss Simone?; exclusieve Netflix docu over Nina Simone

De eerste beelden van de Netflix documentaire What Happened, Miss Simone? zijn uit! In deze docu zien we het leven van de legendarische jazzzangeres met het aparte, lage stemgeluid Nina Simone, bekend van inmiddels klassieke jazzalbums als Pastel Blues (1965), Little Girl Blue (1959) en Wild is the Wind (1966). Regisseuse Liz Garbus heeft nooit eerder gehoorde opnames gecombineerd met prachtige beelden uit het rijke jazzarchief. Maar ook bekende Simone nummers zullen uiteraard de revue passeren. Het resultaat? Een cocktail van de beste geniaal gezongen vocale jazz die je je maar kan voorstellen, gemixt met politieke black power geëngageerdheid en als ijsblokjes nog wat weemoed en melancholie.

Regisseuse Liz Garbus heeft voor What Happened, Miss Simone? gebruik mogen maken van meer dan honderd uur aan nooit eerder vertoonde interviewbeelden. Hierin doet miss Nina Simone haar levensverhaal uit de doeken. Maar hier blijft het niet bij, want ook haar dochter Lisa Simone Kelly, vrienden en (ex)collega’s worden geïnterviewd, waardoor een eerlijk en authentiek portret wordt geschetst van deze jazzgigant. Een absolute aanrader dus deze documentaire.

What Happened, Miss Simone? op Netflix

Vanaf 26 juni 2015 is What Happened, Miss Simone? exclusief op Netflix te bekijken, dus omcirkel die datum in je agenda als je van mooie muziek houdt. En kijk hieronder de trailer om een indruk te krijgen wat voor moois je te wachten staat.

https://www.youtube.com/watch?v=zK1VGkOT-mg&feature=youtu.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.