Wie is de Mol? 2015: Aflevering 9

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 2

Wie is de Mol? 2015. Zo zit je een jaar uit te kijken naar een nieuw seizoen van ‘de Mol’, en zo is aflevering 2 alweer achter de rug. Wat was het een drukke aflevering! 9 kandidaten voor 3 opdrachten in 1 drukke stad, een heerlijke Molse setting dus. Wat kunnen we van deze aflevering maken? Wie en wat was verdacht? We houden dit trouwens allemaal bij in ons Molboekje. Erg handig!

Nadat we als kijker in een Sri Lankaanse optocht waren beland, zagen we hoe Viktor en Marlijn een brief van de Mol kregen. Althans, ze kregen het aangereikt van een hotelmedewerker die stiekem op fooi hoopte en het niet kreeg, maar de afzender was uiteraard van meneer of mevrouw Mol. Marlijn raakte hierdoor in een extase van opwinding en niet veel later raakte half Nederland ook in deze toestand toen een halfnaakte Rik nieuwsgierig de badkamer uitkwam. Hij is de afgelopen week benoemd tot hunk van de serie en daar dragen zulke beelden ongetwijfeld aan bij. Anyway, omdat Marlijn afgelopen test een joker had ingezet, vraagt de Mol daarvoor in de plaats dat zij 100 euro uit de pot wegkijkt bij de volgende opdracht. Viktor had geen joker ingezet en kreeg daarom alleen de groeten van de Mol.

Wie is de Mol? 2015 aflevering 2
Vrouwelijk en homoseksueel Nederland viel in katzwijm. Voor de heteroseksuele mannen viel er ook nog wel het een en ander te bekijken, scroll maar naar beneden!

Opdracht 1: Schilderijen sorteren in de National Gallery

Tijd voor de eerste opdracht. We zien dat de kandidaten in de Sri Lankaanse Art Gallery zijn, onderdeel van de National Gallery. En nee, Art is niet de Mol. Hij is wel in een goede bui en heeft alvast 1 schilderij op de juiste plek in het museum gehangen, aan de kandidaten om de resterende 86 op te hangen. Gaat alles goed, kan de pot lekker gespekt worden. Mocht er een minder aantal goed hangen, krijgen de kandidaten ook minder geld uitgekeerd. Bovendien mag je wel in een andere hal kijken hoe de boel moet hangen, maar dat kost de pot 100 euro. Aha, 100 euro uit de pot kijken… Marlijn voelt dus dat ze minstens 1x naar deze hal moet gaan. Ze krijgt het ook aan de stok met Ajouad, die wel héééùùul zeker wist dat hij bij zijn eigen muur een collectie schilderijen had verzameld. Dat bleek niet zo te zijn en dat moest hij eerlijk toegeven. Zat hij hier per ongeluk fout, of wist hij precies wat hij aan het doen was? Wel een verdachte move weer. Intussen stuurt Margriet  vervolgens Chris en Marlijn naar de andere hal, waardoor er weer 2x 100 euro uit de pot gaat. Ze doet dit wel op een “schiet-nou-op”-manier, terwijl Marlijn nog wat nasputtert. Wat een chaos weer in deze opdracht, want Ajouad probeert nog een schilderij van de muur van Viktor te verplaatsen, terwijl Rik met een onschuldige blik een (verkeerd?) schilderij bij Ajouad probeert te zetten. Viktor bekijkt de boel in de andere hal nog eventjes in zijn eentje, daar waar hij liever met iemand anders was gegaan. Maar van Margriet en Rik moest hij in zijn eentje, anders kost het weer 100 euro extra. Maar wie weet heeft een van hen intussen bij de wand van Viktor lopen knoeien. Op een gegeven moment was de tijd op en was het resultaat een nogal schots en scheef museum, dat volgens Art ingericht had kunnen zijn door dronken conservatoren. Al met al blijkt dat de groep maar liefst 100 euro heeft verdiend met deze opdracht, dus dat betekende dat iemand nu een pot kon gaan beheren. Margriet was gehaaid en eiste het penningmeesterschap op, zo verdiende ze een joker voor Martine en haarzelf. Leuk voor de groep dat ze 100 euro verdienden, maar laat ze zich maar niet meer bezighouden met schilderijen ophangen. Of als ze naar het Rijksmuseum komen, hou een oogje in het zeil!

Opdracht 2: Route naar het Regal-theater

Ook opdracht 2 was een cultureel uitje en daarmee is Wie is de Mol? niet louter een amusementsprogramma dat van staatssecretaris Sander Dekker niet meer bij de Publieke Omroep uitgezonden mag worden, maar konden wij als kijkers ook leerzame indrukken krijgen van de lokale filmcultuur en de architectuur in de stad. Carolina, Martine en Marlijn kregen in het Regal-theater een partijtje Sri Lankaanse reclame’s voorgeschoteld en kregen op het laatst een commercial over WIDM-jokers. Om deze te bemachtigen, moesten ze even naar Art bellen en later de overige kandidaten naar het theater loodsen. Middels een  gefilmde route, moesten zij aan de anderen doorgeven hoe ze daar in hun tuktuk’s konden komen.

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 2 Rik Margriet witte eikel
Met onze fascinatie voor Rik’s shirts, zien we nogmaals het woord ‘West’. Bovendien zie je achter hem ‘Meter Taxi’ staan, waarvan 3 letters in het rood staan. Refereert het getal 3 soms naar hem? Mol…Rik…3 letters…

Het was wederom lekker chaotisch. De drie dames tetterden en belden door elkaar heen, en gebruikten niet allemaal de goede route. Martine was helemaal de weg kwijt en Carolina zat naar het verkeerde scherm te kijken. Intussen was de communicatie tussen Rik en Marlijn helemaal niet meer te volgen. Marlijn hoorde alleen maar wind maar tetterde wel lekker door, terwijl Rik er tussen probeerde te komen en niet veel van haar aanwijzingen doorgaf of herhaalde. Hij zegt zelf dat ze tegen iemand anders aan het praten was en dat de aanwijzingen dus niet voor Margriet en hem waren bedoeld. Hmm… Wat verder wel opmerkelijk (en grappig) was, waren de niet-Opzij-vriendelijke opmerkingen van de heren omtrent het navigatietalent van vrouwen en het vermogen om maar te blijven kwekken. Als Margriet dat hoort…Hoe het kan, is een raadsel, maar de drie tuktuks waren op tijd binnen en verdienden zo 1500 euro voor de pot.

Opdracht 3: Laden en lossen in Pettah

Het is allemaal leuk en aardig dat je mee mag doen met WIDM?, maar je moet er wel iets voor doen. Bijvoorbeeld kilo’s aan handelswaar door de volkswijk Pettah sjouwen. Dat was dan ook gelijk de derde opdracht van de aflevering. Martine, Ajouad en Chris moesten een vrachtwagen met rijstzakken leeghalen en deden dit eigenlijk best efficiënt. Geen verdachte dingen te zien. MarlijnViktor en Evelien moesten samen een kar vol met spullen trekken, evenals Rik, Margriet en Carolina. Dit maffe schouwspel trok een hoop bekijk in de wijk. Rik kreeg al bijna een hernia bij het proberen op te tillen van de kar en bevestigde dat dit echt niet ging lukken, dus het was tijd voor reorganisatie van het gewicht.

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 2
Hoppa, daar ging de boel weer. De omstanders lachten zich kapot en filmden dit tafereel.


De andere groep kwam redelijk ongeschonden door de wijk, hoewel Marlijn last had van handtastelijke mannen. De locals waren dan wel weer erg behulpzaam en schoten de groep gelijk te hulp als het nodig was. De groep Rik/Margriet/Carolina was daarentegen traag en had constant oponthoud. Rik was echt kapot (of hij deed alsof :-)), maar het resultaat mocht er zijn: iedereen was op tijd binnen met de juiste hoeveelheid aan goederen. 1500 euro voor de pot! Het wordt nog eens wat zo!

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 2 Rik zware kar
Excuses voor alweer een Rik-still. Maar wij moesten zo lachen…zo zit je in een keurig pak achter een nieuwsdesk en zo til je je kapot aan rijst in een volkswijk van Colombo. Wat een baas!
Wie is de Mol? 2015: Aflevering 2 Marlijn Weerdenburg inkijk tieten shirtje
Zoals beloofd, een eyecatcher voor de mannen 😉

Wie noemt wie bij de test?

Evelien: Heeft eigenlijk maar twee mensen die zij verdenkt: Chris en Margriet
Chris: Er is maar een iemand die hij verdenkt en dat is Carolina
Carolina: Vindt het verdacht dat Chris weinig in zijn Mollenboekje schrijft, vond Martine een beetje te veel het domme blondje spelen in het theater
Viktor: Heeft bij de mannen Chris als hoofdverdachte, op de voet gevolgd door Rik
Rik: Noemt Marlijn als verdachte omdat er steeds iets mis gaat bij haar
Marlijn: Zet haar joker in, op naar aflevering 3!
Margriet: Krijgt een brief van de Mol met daarin de vraag of ze jokers wil voor 200 euro uit de pot. Geeft er ook een aan Martine
Martine: Is Margriet daarvoor erg dankbaar

De rest wordt niet genoemd. Wel een opvallende volgorde van monteren he? We zien een kandidaat die een verdachte noemt, vervolgens zien we diegene de test maken…


De afvaller:

Aaah arme Evelien. Zo gek op het spel maar toch zo vroeg weer naar huis moeten. Waar ze vorige aflevering nog wel een verdacht aura om zich heen had, was dat deze aflevering weg en konden we haar niet betrappen op Molse dingen. Dat zij de Mol niet bleek te zijn, kwam niet meer als een complete verrassing. Jammer dat haar enthousiasme haar niet wat verder bracht.


De pot, jokers en vrijstellingen:

De pot staat op 3100 euro. Min de 200 euro voor Margriet en Martine’s jokers, dus dat maakt 2900 euro.
Viktor heeft nog 1 joker
Ajouad heeft zijn laatste vrijstelling ingezet


De Mol:

Ajouad: Zat bij de verkeerde muur in de kunsthal. En hij was zo overtuigd dat hij goed zat! Bovendien: Ze moesten 87 schilderijen sorteren. Ajouad is geboren in 1987! Hij was wel erg ijverig bij het laden en lossen van de zware zakken rijst in Pettah, wat wij niet erg Mollerig vinden. Of is dat om goodwill te kweken? Dat zou wel een spelletje van de Mol kunnen zijn. Hoe dan ook, we blijven meneer El Moloudi in de gaten houden, want hij heeft een aparte manier van spelen en hij is nog te onpeilbaar om hem uit te sluiten. Pleitte ook voor Margriet als penningmeester, wat zou leiden tot 200 euro minder in de pot.
Rik: De held van de dag. Hij had een paar mooie uitspraken (zie hier beneden) en werkte zich het apezuur in de los-en-laad-opdracht. Hoewel, deed hij wel zijn best? Rik heeft er ook een handje van om in te spelen op wat er in de groep gezegd wordt en dan bij te sturen, hij valt daardoor minder op dan bijvoorbeeld Margrietdie veel dominanter overkomt. Gehaaid hoor. Weet je nog het ‘Lucky Threes’ shirt van vorige week? De titel van deze week was ‘scheepsrecht’…Driemaal is scheepsrecht, dus geluk hebben of iets laten lukken. Plus de afbeelding van Rik in de tuktuk met daarachter een woord en 3 afwijkende letters…drie drie drie…
Marlijn: Zij is niet onze hoofdverdachte, want dat zijn bovengenoemde heren al. Maar zij is wel te chaotisch en warrig om haar als een zekere kandidaat te bestempelen. Zij wees Rik aan als penningmeester, onmols weer.
Chris: Is nog relatief weinig in beeld geweest en is daardoor onpeilbaar. Misschien is deze goedlachse reiziger bezig met een hoop sneaky plannen.


Quotes van de uitzending:


Marlijn:
Het lijkt op een…een…een…eeh…witte eikel!
Rik:
Het lijkt op een witte eikel. Dat je daar niet op kunt komen!

Marlijn:
Hee viespeuk! Er zat serieus iemand aan mijn billen!

Rik:
Dat is toch wel gek. Dat zij, van Opzij, je weet wel, van de emancipatie, die zwetende kerel vooraan niet te hulp schiet.

Zo, dat was Wie is de Mol? 2015 aflevering 2. We hopen dat jullie ook weer net zo’n gezonde dosis paranoia en achterdocht hebben als dat wij inmiddels hebben. Onze tunnelvisie wijst ons inmiddels behoorlijk naar Ajouad en Rik. Volgende week zien we hoe de kandidaten gaan lasergamen. Tof! Altijd leuk om wat actie te hebben toch? Denk aan de hooibaal-opdracht in seizoen 11 en aan die motherfucking lasergun van Daniel Boissevain uit seizoen 13 :-). Daarna gaan we gezellig met zijn allen naar het strand om een opdracht te doen met vliegtuigjes en parasollen. Tot volgende week!

ps: schrijf je hier aan de rechterkant in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele Wie is de Mol? (en Netflix/film/tv-serie) update meer!

Wie is de Mol? 2015 aflevering 2 art schilderijen
En het bleef nog lang onrustig in de culturele sector van Sri Lanka…

[bol_product_links block_id=”bol_54b0adcbf20fa_selected-products” products=”9200000030059968″ name=”widm molboekje 2015″ sub_id=”bol” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”206″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.