Wie is de Mol? 2015: Aflevering 9

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3

Hebben jullie je ook vermaakt met Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3? Wij hebben het sabotageschouwspel in ieder geval weer met veel plezier bekeken. Strandje hier, parasolletje daar…het lijkt wel vakantie voor de kandidaten. Hoewel, als ze niet goed gaan opletten, wordt de pot zo laag dat je het als kandidaat niet eens meer wil winnen. Wat waren deze week de verdachte zaken? Lees hier meer!

Nadat Evelien de groep heeft moeten verlaten, trekt de karavaan verder. De finale is nog ver en er gaat nog veel gelinkebald worden. Als een hechte eenheid zitten de kandidaten nog aan een lekker diner voordat de volgende opdracht alweer op het programma staat. Rik legt nog even aan de kijkers uit dat WIDM? een lastig spel is en dat hij het al moeilijk vindt om op zich zelf te letten. Zou hij zichzelf al verdenken?

Opdracht 1: Tuk Tuk Laser Gaming

We begonnen deze week met een ‘gouwe ouwe’ binnen het Mollandschap: een lekker potje lasergamen. In een verduisterde hal waren overal tuk tuks met enveloppen met geld erin geplaatst en het was aan de kandidaten om deze te pakken voordat ze werden geraakt door lasers of door boobytraps liepen.

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3 art lasergame
In aflevering 1 waren we geobsedeerd door het getal 15. Inmiddels hebben we een fascinatie voor 3…Mol…Rik…en Art’s vingers…

Mocht je als veldloper een envelop met je eigen naam erop vinden, wordt de inhoud verdubbeld. Rik vindt dat dat wel zo is, maar ook dat je prima een andere envelop kunt pakken. De groep besluit democratisch om inderdaad maar te pakken wat er te pakken valt. Carolina wil graag de tactiek verder bespreken met Rik, maar onze nieuwsanker geeft toe dat hij niet erg goed oplet bij de besprekingen (verderop in deze aflevering let hij ook niet goed op!). Hij was nog in de veronderstelling dat ze de boel zouden verkennen (zodat kandidaten worden afgeschoten zonder dat ze geld pakken). Als Rik-verdenker is het jammer dat hij de groep vertelt dat er boobytraps in het veld liggen. Ik had het lekker verzwegen als Mol. Intussen wist Carolina twee enveloppen te pakken, maar werd ze geraakt en uit het spel gekegeld. Wat op zich ook Mols is, ze voorkomt dat andere kandidaten deze enveloppen kunnen pakken.

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3 - envelop martine
Opvallend voor de Martine-verdenkers. De envelop met De Mol lag op haar plaats.

Chris en Marlijn worden het veld ingestuurd en de laatstgenoemde vindt een envelop voor de Mol. Wat voor aanwijzing zou daar inzitten? Ze springt in ieder geval op een knullige manier op een boobytrap-koord en gaat af. Chris’ vangst is een aantal enveloppen, welke niet meer in het spel kunnen komen omdat ook hij geraakt wordt door een lasergame-schutter (wat best wel erg cru klinkt om op te schrijven, in de actuele context). Hoe dan ook, daarna kwamen Margriet en Martine aan de beurt en zij zorgden voor het opmerkelijkste optreden van de avond. Margriet zal ongetwijfeld het gevoel hebben gehad om als een vrouwelijke James Bonden op pad te gaan, maar ze moeten duidelijk aan hun skills werken. Martine was namelijk zo handig om haar compagnon af te schieten. Het was zoals Viktor goed omschreef ‘gewoon slapstick.’ Deze laatstgenoemde verdiende overigens de Daniel Boissevain Award van seizoen 15 want hij was de baas van het lasergamen en verdiende maar liefst 100 euro voor de pot! Ca-ching!

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3 martine schiet margriet in rug
Martine die Margriet het spel uit kegelt. Waarom gebeurt dit?

Na de opdracht besloot Rik toch Marlijn even te confronteren met het feit dat het mis ging bij haar. Marlijn voelt nu voor het eerst dat Rik eigenlijk aan haar twijfelt… Even terugkerend naar de titel van de aflevering (‘verraden’), zou ze zich verraden voelen? (Door de Mol?)

Opdracht 2: Woord op het strand

Voordat de dames en heren Mol naar het strand mochten, moesten 6 van hen nogmaals de volkswijk Pettah in om wat spullen te kopen om mee op te vallen (om een woord mee te schrijven op het strand, waar ze later heen zouden gaan). Dit waren de zogenoemde 6 aandachtstrekkers. Rik en Chris kregen het voor elkaar om niet bij die groep te horen en werden van de groep weggehaald. Het was hun taak om vanuit een vliegtuigje het woord Bentota te spotten (Bentota is een Sri Lankaans strand), daar naar toe te vliegen en daar het envelopje met geld op te halen. Dus aan de aandachtstrekkers de taak om dit woord goed leesbaar te krijgen. Het is dus hartstikke logisch dat je dan een groot geel doek koopt (na een lokale ondernemer te hebben afgezet), plus gele verf, zodat je dit op een geel strand neerlegt. Dit naar idee van Marlijn. Hoewel ze toen nog niet wisten dat het op het strand zou komen te liggen. Maar toch. Chris en Rik vertrokken inmiddels met een sportvliegtuigje om het woord te gaan zoeken. Rik liet Chris het initiatief nemen omdat hij hem verdacht vindt en daarom kan hij het voor zichzelf verantwoorden dat hij zelf ook niet zo erg oplet. Op de grond is het woord Bentota inmiddels visueel geworden, nadat Margriet zich nog had lopen storen aan Marlijn’s lokale pop-up kinderdagverblijf. Ajouad was bedrijvig deze aflevering en sloot hechte vriendschappen met Sri Lankaanse mannen die hem hielpen met doeken doorknippen. Ja, de Benjamin van de groep leek in zijn sas tijdens het knutseluurtje op het strand.

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3 Ajoud locals strand
Ajouad nam gelijk een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde op over de vervaardiging van Sri Lankaanse strandlakens

En het woord was uiteindelijk goed genoeg in elkaar geknutseld want de mannen in het vliegtuig konden het woord zien en zetten koers richting Bentota. Daar gebeurde weer iets opmerkelijks. Chris en Rik liepen PAL langs een hek met de gezochte envelop, maar het werd absoluut niet opgemerkt. Of wat wij denken, een van de twee zag het wel en leidde de andere af. En we wijzen nogmaals naar Rik omdat hij nog steeds niet scherp bezig is; hij voegt niets toe in het zoekproces (“was het echt zo makkelijk?”)  en hij gaat z.s.m. het vasteland op (de verkeerde kant dus). De envelop wordt de rest van de opdracht ook genegeerd en dus komt er verder niets meer in de pot. Goed werk Mol!

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 3 rik vliegtuig
Rik zegt na deze quote: Maar daar zullen ze vast niet zitten!

Wie noemt wie bij de test?

Carolina: Denkt dat Margriet de Mol is
Martine: Zegt dat Chris vanaf het begin een van haar hoofdverdachten is geweest (…) Rik was dat ook, maar neigt meer naar Viktor
Viktor: Een van zijn hoofdverdachten is Rik. “Hij is natuurlijk die betrouwbare nieuwslezer, maar volgens mij is hij daar deze drie weken heel ver van verwijderd. (Zijn we met je eens Viktor!) Verder houdt hij ook Carolina en Marlijn in de gaten
Margriet: Haar top-2 blijft ongewijzigd: Chris en Viktor. De directeur van de kinderdagverblijven op Sri Lanka, Marlijn, is de top-3 ingekomen
Rik: Heeft Chris, Margriet en Carolina in zijn top-3 staan, Marlijn en Viktor zijn twijfelgevallen. Hij wil ze nu nog niet elimineren, maar het wordt misschien tijd dat hij dat doet (hint hint)
Ajouad: Op zijn verdachtenlijstje staan de 3J’s, uhm, de 3M’s. Martine, Margriet en Marlijn
Chris: Had een tunnelvisie op Carolina, maar is overgestapt op Margriet en Marlijn
Marlijn: Is iets meer naar Chris aan het kijken, vond hem vreemd bij het lasergamen

De afvaller:

De aflevering waarvan je wist dat die ging komen. Elk jaar zit er wel een aflevering bij waarin er geen kandidaat naar huis gaat, zo ook deze week. Dat vinden we altijd jammer, we zien het liefst gewoon een kandidaat van het lijstje worden afgestreept. Aan de andere kant, onze Mol zit er nog in en dat is ook fijn 🙂

De pot, joker en vrijstellingen:

De pot staat op precies 3000 euro
Er zijn geen jokers verdiend of ingezet
Iedereen behalve Carolina kreeg een verworven vrijstelling.

De Mol:

Ajouad: Stond vorige weken nog in onze lijstjes, maar gaat er langzaam maar zeker vanaf verdwijnen. We hebben hem vooral kandidaats over zien komen en deed ook geen bijzonder verdachte dingen.
Rik: Volgens mij is het misschien wel een klein beetje duidelijk dat we op Rik zitten. Hij probeert de groep altijd in een niet-logische richting te duwen, bij hem lukken dingen niet en hij verkijkt zich totaaaal over die envelop. Hij stond er recht tegenover. En hij keek “verbaasd” toen Chris tot de locatie van de landing kwam. Doet heel aardig en wil ook de duidelijkheid van een journalist uitstralen, maar doet dit op een manier zoals een Mol dat zou doen.
Chris: Maar vlak deze kandidaat ook nog niet uit! Hij zag net zo goed als Rik die envelop over het hoofd. Tevens denken wij dat de Mol wel in het vliegtuig zou willen zitten, en Chris was er als de kippen bij om deze positie te bemachtigen. Wij houden het dus op deze twee heren, met een voorsprong voor onze nieuwsanker.

Quote van de aflevering:

Margriet:
Ik vind het hartstikke goed dat Marlijn een kinderdagverblijf begint op Sri Lanka, maar NIET vandaag!

Dat was ‘m weer voor deze week! Zoals voorgaande weken kijken we uit naar de komende acties van Rik, blijft hij een verdachte of komt er iemand anders in beeld? De kandidaten gaan in ieder geval op pad door een dorp en komen er daar achter dat de bijnaam van Rik ‘Muis’ is, tot hilariteit van Ajouad. Ook blijkt Ajouad de Sultan van Sri Lanka te zijn en Viktor een labrador. Muis, sultan, labrador…maar wie is dan de Mol? We gaan het zien! Tot volgende week!

ps: schrijf je hier aan de rechterkant in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele Wie is de Mol? (en Netflix/film/tv-serie) update meer!

[bol_product_links block_id=”bol_54b0adcbf20fa_selected-products” products=”9200000030059968″ name=”widm molboekje 2015″ sub_id=”bol” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”206″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.