Wie is de Mol? 2015: Aflevering 9

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 7

Time flies when you’re having fun. Wie is de Mol? 2015: Aflevering 7 vloog weer als een Sri Lankaanse sneltrein aan je voorbij en de ontknoping zit er nu echt aan te komen. Het was in ieder geval weer een enerverende aflevering  met opdrachten waarin iedereen de Mol speelde…wie speelde hier een dubbelrol?

De karavaan trok verder zonder Carolina en zetten koers richting prachtig groene theevelden. Een schitterende omgeving met alleen maar lachende mensen in het veld. Margriet dacht dat wellicht een lokale pr-tactiek was, maar geloofde liever in de oprechte glimlach van de arbeiders. Chris was in ieder geval de beroerdste niet en gaf een aangenaam hoorcollege over de theeplantages op Sri Lanka. Geef die man aub snel meer zendtijd ergens!

Wie is de Mol? Chris
Reisleider Chris zorgt voor een mooie, culturele bijdrage aan het programma. Zo komt WIDM door de Sander Dekker-check.

Opdracht 1: Spoorzoeken

De crew had een deal gesloten met de Sri Lankaanse NS om een opdracht in een trein uit te voeren en dat is tof, want treinopdrachten zijn altijd leuk. De kandidaten kregen 5 koffers mee met daarop een etiket in het Singalees. En dan was het de taak van de kandidaten om bij de corresponderende stations de koffers open te maken, om vervolgens opdrachten uit te voeren. Mocht dit allemaal lukken, ligt er 1000 euro in het verschiet. Sarcastische Art weet toch wel dat dit niet gaat lukken…zoals bij elke opdracht dit seizoen.

Wie is de Mol? koffer
Art wilde nog wat souvenirtjes naar huis sturen, of de kandidaten dit gelijk even op de post konden doen.

Margriet pakte als eerste een koffer, dit is altijd een detail om in de gaten te houden want wie weet is de inhoud van de koffer van belang voor de Mol. Toen ze bij het eerste station arriveerden, openden ze de koffer van Rik en werd hen gevraagd naar het aantal zitplekken voor monniken. Maar hoe moeten ze daar nu weer achterkomen? Ze besluiten het maar hier en daar te vragen, maar de meeste reizigers kijken slechts schaapachtig op. Chris en Rik gaan naar buiten en vragen het aan een man op het perron.

Wie is de Mol? monniken
Rik: Zeg op dan! Hoeveel zitplaatsen zijn er?? Nou??

Stamelend komt de man tot een antwoord van 2 plekken per wagon, wat dan zeker tot een totaal van onder de 13 plekken moest komen. Met dat antwoord moesten ze verder naar andere coupes en zo ging het hele spel verder. Driftig op zoek naar de antwoorden, renden de kandidaten van hot naar her om de ins en outs van de plaatselijke spoorwegen te leren kennen. Uiteindelijk kwamen ze in de laatste wagon terecht en daar zou het geld moeten liggen. Maar al hun gezoek, ondervragingen en inspecties leverden niets op. Behalve dan de vermissing van reisleider Chris, die opgesloten raakte in een coupe. Op het perron vertelde Art nog maar eens dat ze geen geld gevonden hadden terwijl ze wel in de goede coupe waren gekomen. Art heeft inmiddels kromgetrokken vingers van de vele O-euro gebaren die hij constant moet maken. Maar de Mol heeft dus op een bepaald punt de envelop met geld fijn kunnen wegmoffelen. Maar wie? En zat het geld in de koffer die al eerder waren weggezet?

Na de opdracht mochten de kandidaten weer even bijkomen in hun huisje en gingen Margriet en Martine verder met hun masterplan om de groep te laten geloven dat de zwarte vrijstelling er nog steeds is. Bij het ontbijt kreeg Chris gezelschap van Rik en ook de nieuwsanker had een geweldig plan bedacht waar Chris ongetwijfeld in mee zou moeten gaan. Rik wilde even checken of Chris en Carolina een boodschap van de Mol o.i.d. hadden gehad, en in ruil voor die info zou hij wat info teruggeven. Helaas vond Chris het verhaal te slecht en ging er niet op in. Maar hij was nog niet klaar met de slechte verhalen, want daar kwamen de dames Zwarte Vrijstelling aan. En dat toneelstukje was zowaar zo veel slechter dat het heerlijke komedie werd (ook vooral door Chris’ reactie, heerlijk hoe hij het spel speelt).

Opdracht 2: Ik ben de Mol!

Voor de tweede opdracht mochten de kandidaten hun politieke vaardigheden uit de hoge hoed toveren. Wat een toffe opdracht werd dit weer, waarin vooral Chris weer de show zou stelen. Wat een held. Art vertelde in het uitlegpraatje dat de inwoners van het dorp moesten stemmen op de Mol. Is deze Mol daadwerkelijk de Mol? Dan gaat er alweer 2000,- uit de pot. Mocht de winnaar geen Mol zijn, dan komen die knaken er lekker bij. Art gaf het startsein en de Clinton’s, Kennedy’s, Rutte’s en Obama’s renden het dorp in. “Vote for me! I’m the Mole” werd een bekende campagne-slogan en de locals leken van gekkigheid niet te weten wat ze hier mee aan moesten. Er was maar 1 speler die daadwerkelijk aanleg had om de locals voor zich te winnen en dat was alweer Chris. Met zijn effectieve charme-offensief wist hij hordes mensen aan het lachen te krijgen en dat blijft nou eenmaal goed hangen bij stemmingen. Wat verder erg opviel in deze campagne is dat Marlijn erg mooi kan zingen en zeker door moet gaan met haar plannen om een crèche op Sri Lanka te beginnen (want ze is goed met kinderen!). Margriet was intimiderend en probeerde het met hypnose-tactieken de stemmers aan haar te binden. Het is te hopen dat deze dorpsbewoners niet te veel schrikbeelden hebben gekregen van haar doordringendheid (“Do you speak English? A little bit? Look at my face!” – hilarisch!). Ik zou haar absoluut in mijn campagne-team zetten, samen met Chris.

Wie is de Mol? Margriet
Margriet op haar Margrietst: recht op haar doel af.

Na een kwartiertje campagnevoeren kwamen de kandidaten bijeen voor een slotspeech, wat alweer grappige taferelen opleverde. Martine beet de spits af en kwam met een ietwat onsamenhangend, lastig te volgen verhaal waardoor we vermoedden dat zij geen voorkennis had. Kandidaats dus. Maar ook erg grappig! Marlijn speelde het op haar onschuldige uiterlijk en presenteerde zich als het schattige meisje dat stiekem iedereen een loer draait. Leuk verhaal, maar waarschijnlijk ook spontaan verzonnen. Daarna was het de beurt aan Rik. Margriet merkte terecht op dat zijn speech erg slim was omdat hij zich presenteert als een betrouwbaar iemand die nu lekker mag stoken en liegen. Het leuke aan Rik was dat hij zijn speech op de zelfde wijze begon zoals hij ook het Journaal presenteert, op een bepaalde toon die hij kan aanslaan als hij voorbereid is en weet wat hij gaat zeggen. Maar goed, wij zitten in een tunnelvisie he, misschien is hij heel spontaan met dit soort dingen ;-). Margriet maakte er weer een spannende politieke thriller van en het is knap hoe zij haar gezicht in de plooi kan houden. Ze sloeg net als Rik een gedecideerde toon aan. Hier is ook over nagedacht! Chris, tenslotte, was weer op zijn best en pakte het publiek in met zijn charme. Het plezier dat hij heeft in het spel is zo ontzettend aanstekelijk. Geen wonder dat hij als winnaar uit de bus kwam. Of deze uitkomst geld oplevert of kost, zien we terug in aflevering 10!

Wie is de Mol? Chris
Go Chris!

Wie noemt wie bij de test?

Marlijn: Weet het niet meer zo goed, iedereen doet raar. Margriet staat hoog, Chris staat heel hoog, van Rik weet ze het niet meer en beseft tijdens zijn speech dat hij 0 euro in de pot heeft gebracht.
Martine: Rik en Chris en heeft de neiging naar Chris, want hij neemt vaak de leiding in opdrachten.
Chris: Met stip op nummer 1: Margriet. Denkt dat ze geld uit de koffers heeft gepakt.
Margriet: Zegt dat Rik een hot-line met de Mol heeft voor jokers, maar dat hij deze wel heel gemakkelijk weggeeft.
Rik: Krijgt van Art de opdracht om wel of niet in te gaan op zijn aanbod: Gaat hij de kans op een groepsvrijstelling kopen? Dit doet Rik, voor 750,-. Hij zegt dat het 1500,- kost en dekt daarmee de andere gepakte 750,-.

Wie is de Mol? Rik hint
Wij zeggen: Iets is wat het lijkt! Mooi, subtiel shot toch? 😉

De afvaller:

Oef, daar was weer een anti-climax. Althans, zo voelt het wel wanneer er geen kandidaat naar huis gaat. We willen gewoon mensen afstrepen toch? Desalniettemin was de manier waarop de executie niet door ging erg interessant, maar dat bespreken we hieronder!

De Mol:

RikAls je onze posts over aflevering 1 t/m 6 hebt gelezen, kan het je niet meer verbazen dat Rik op de lijst staat. Na zijn Mollenstreek als penningmeester, verandert dat zeker niet. Nog steeds heeft hij bijzonder weinig aan de pot toegevoegd. Sterker nog, hij haalt er alleen maar geld uit :-). Bij de verkiezingsopdracht was Rik niet erg zichtbaar actief zijn best aan het doen om als Mol aangewezen te worden en dat zou tegen hem pleiten als Mol. Maar montage is een sterk wapen en wie weet wat hij buiten beeld allemaal heeft geprobeerd. Zijn speech was in ieder geval samenhangend en mooi…heeft hij hier stiekem op geoefend? En dan natuurlijk zijn antwoord op de vraag van Art: Ga je geld uit de pot halen voor een kans op een groepsvrijstelling? Hij deed precies wat wij als Mol zouden doen. Natuurlijk pak je geld uit de pot omdat je “nog onzeker bent over je Mol en graag door wilt” (mooi excuus), en dan ga je voor een middenbedrag omdat het hoogste bedrag weer te opvallend is. Getuige zijn wens op penningmeester te zijn, denken we dat Rik voorkennis had en dit voorstel erg goed uitkomt. Wel slim van Rik om te zeggen dat het de pot 1500,- gekost heeft i.p.v. 750,-. Zo is zijn actie om jokers te kopen ook weer gedekt. (Waarom zet hij trouwens een joker in bij een test die waarschijnlijk toch niet doorgaat? Rik en jokers, het blijft een apart verhaal.)
ChrisOeh, onze sympathieke blonde reisleider is terug van weggeweest! Want Chris had toch ineens weer wat verdachte zaken op zijn naam weten te zetten. Waarom ging hij ineens in de trein van de groep weg, behalve dat het hilarische beelden opleverde? En hij deed wel heel erg zijn best om de Mol van het dorp te worden. Mocht hij de Mol niet zijn, verdient hij de pot absoluut (mocht er tegen die tijd niet nog meer geld uit zijn gehaald). En hoe wist hij dat er een briefje op Bentota-eiland lag waar Rik en hij langs zijn gelopen? Kennis, of is hem dat achteraf verteld door de productie? We zullen zien. We hopen dat deze toffe peer er nog even in blijft.
MargrietOnze leider in de dop completeert de top-3. Vorige week kwam ze al bij ons op de radar en ook deze week wist ze de aandacht op haar te vestigen. Haar speech was echt goed genoeg om haar te laten winnen! Maar waar had ze al die koffers nou gelaten?

De joker, pot en vrijstellingen:

Er zit 5750 euro in de pot.

Quote van de aflevering:

Chris:
– bijna alles wat Chris zei is een quote waard, maar goed, om er toch een te kiezen: –
Laat me eruit! Laat me eruit! (in de coupe)

Wie is de Mol? Chris trein
Jongens, Chris roept om hulp hoor! Doe wat!

Tot zover alweer Wie is de Mol? 2015: Aflevering 7. In de komende weken gaan we zien hoe de finale groep zich gaat vormen, nu er weer geen afvaller is geweest. We staan nog steeds achter onze Lucky Threes-theorie en denken dat Rik, Margriet en Marlijn de finale gaan vormen, waarbij Rik de Mol is, Margriet wint en Marlijn net naast de winst grijpt. Maar eerst gaan we natuurlijk naar de volgende aflevering en daarin worden de kandidaten als thee-plukkers ingehuurd, mogen ze met stiften aan de gang en worden ze in de smiezen gehouden met fotocamera’s. Graag tot molgende week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.