Wie is de Mol? 2015: Aflevering 9

‘Wie is de Mol?’: een nieuw seizoen

Wij kijken vanzelfsprekend graag naar Netflix, maar daarbuiten kijken we ook nog ‘gewoon’ naar de televisie (want, wij kijken Netflix…en meer!) Een van onze favoriete televisieprogramma is het mega-populaire Wie is de Mol?, winnaar van de Gouden Televizier Ring in 2013 en kijkcijferkanon van de Publieke Omroep. Traditiegetrouw begint het programma op de eerste donderdag van het nieuwe jaar en dat betekent dat we weer vanaf 1 januari de jacht op de Mol kunnen openen! Molboekje bij de hand en jagen maar!

Hoe werkt Wie is de Mol?

Heel veel mensen zullen intussen wel min of meer weten hoe het spel werkt. We zullen 10 bekende Nederlanders in een ver oord zien, die met elkaar allerlei opdrachten moeten uitvoeren. Wanneer dit goed verloopt, zal er telkens geld in de pot komen. Het is wel zo dat één van deze kandidaten de Mol is en de opdrachten in het geheim zal saboteren. De Mol moet dus geld uit de pot houden. De overige kandidaten moeten er achter zien te komen wie hun zuurverdiende centjes uit de pot houdt. Dit principe staat garant voor psychologische oorlogsvoering, vreemde tactieken en hilarische uitvoeringen.

Wie zien we in Wie is de Mol?

Wie is de Mol? (WIDM) wordt alweer voor de vierde keer gepresenteerd door Art Rooijakkers, zelf deelnemer én winnaar van het spel in 2011. Hij is hiermee na Angela Groothuizen, Karel van de Graaf en Pieter Jan Hagens de vierde presentator van het programma. De deelnemers van seizoen 15 zijn ook alweer een tijdje bekend. Deze groep zullen we aan het werk zien op Sri Lanka, het nieuwe Mol-land.

Wie is de Mol kandidaten

De kandidaten van links naar rechts:

Martine Sandifort: Actrice in o.a. Koefnoen en te zien als Dokter Corrie, en verder ook bekend als cabaretière. Actrices zijn gevaarlijk, ze liegen graag en hebben vaak een bepaald karakter dat ze kunnen uitzetten om andere spelers te misleiden. Plus: We moeten alweer terug naar seizoen 8 om een Mol te vinden die niet uit de acteerwereld komt. Dat levert alvast een lichte schot-voor-de-boeg-verdenking richting Martine op.
Evelien Bosch: Evelien is bekend als presentatrice en programmamaakster. Ze heeft onder andere Zapplive gedaan en is momenteel te zien in Willem Wever. Onze Mol-radar slaat nog niet af, we schatten in dat zij het spel fanatiek kan spelen, maar we zien nog geen Mol in Evelien. Maar wie weet…
Marlijn Weerdenburg: Marlijn is actrice en kennen we onder andere van de serie Danni Lowinski. Een actrice, dus Marlijn moet je ook in de smiezen houden want we zien in Marlijn een kandidaat die erg goed kan liegen en dat ook graag zou doen in het spel.
Margriet van der Linden: Margriet is journaliste en heeft dus potentie om bepaalde zaken in de groep goed te observeren en te onderzoeken. Bij Margriet gaat ons Mol-alarm ook nog niet af, maar wie weet is ze tot verrassende zaken in staat.
Rik van de Westelaken: Rik is ook journalist en voornamelijk bekend als nieuwslezer van het NOS Nieuws. Om de een of andere reden vinden we Rik wel op voorhand verdacht. Als nieuwslezer brengt hij nieuws en de waarheid over op het publiek, maar in Wie is de Mol zou hij wel eens sluw uit de hoek kunnen komen. Zou een leuke Mol zijn, denken we.
Viktor Brand: Viktor zien we momenteel als presentator bij SBS 6. Deze vrolijke Frans is o.a. te zien geweest bij Shownieuws, VT Wonen en Huizenjacht. Ons gevoel zegt dat Viktor een type kandidaat is a la Rick Engelkes uit seizoen 9. Een relaxte gast die veel plezier heeft in het spelen van het spel. Mol? Hmm, nah…nee (nog niet).
Carolina Dijkhuizen: Deze dame is vooral bekend als zangeres en was recentelijk te zien in de musical Sister Act. Als actrice was ze te zien in Spangen en in -jawel- Deuce Bigalow: European Bigalowwaarmee ze een van de twee kandidaten is die op Netflix te vinden is ;-). Achter dit vriendelijke gezichtje schuilt volgens ons geen sluwe vos en zien we in Carolina nog geen Mol.
Pieter Derks: Pieter was als cabaretier vaak te zien in De Wereld Draait Door en won in 2013 de finale van  De Slimste Mens. Hij is dus slim en gevat en dat zou wel eens een bedrieglijke combinatie kunnen worden in Wie is de Mol? Hoewel Owen Schumacher het als slimme grappenmaker niet ver schopte in seizoen 14, schatten we in dat Pieter wel een bepaald rookgordijn zou kunnen optrekken.
Ajouad El Miloudi: Deze presentator kennen we o.a. van De Keuringsdienst van WaardeDe Rekenkamer en Puberruil. We voorzien voor Ajouad de rol van een fanatieke speler die zijn lijntjes hier en daar wel uitzet. Heeft hij deze informatie nodig om zijn rol als Mol goed te kunnen spelen? Ajouad schrijven we zeker niet af als Mol.
Chris Zegers: Chris is presentator en acteur. Hij was te zien in o.a. Onderweg naar Morgen, All Stars en Alles is Familie en mocht lekker de wereld doorkruizen voor Yorin Travel en 3 Op Reis. Momenteel bewijst hij een bolleboos te zijn in De Slimste Mens. Chris heeft een beetje zo’n ‘goedzakken’- uitstraling, dus het lijkt ons erg grappig als hij de manipulator blijkt te zijn. Hij zou dit  best kunnen gebruiken om mensen om de tuin te leiden.

Wie is de Mol? begint aanstaande donderdag weer, dus deze voorspellingen zijn natuurlijk maar een schot voor de boeg. We zullen zien hoe het spel zich ontwikkelt en hoe ver iedereen er naast gaat zitten. We gaan ons best doen om hints op te sporen en we zijn razend benieuwd naar alle gekke en grappige theorieën die ongetwijfeld weer verzonnen worden. Een gokje: Dit is seizoen 15, in Romeinse letters dus XV, V is van Viktor en hij houdt zijn handen en benen op de foto in een X-vorm —> Viktor is de Mol! Of: Bij seconde 15 van de leader zien we een shot van de plaatsnaam Den Bosch —> Evelien is de Mol!  Wij zullen ook onze gedachtes er weer op loslaten in berichten, maar we zullen ook voorzichtig omgaan met spoilers, dus wees gerust: Je zult niet de naam van de afvaller zo pats-boem op Facebook tegenkomen :-).  Om alvast in de stemming te komen, is hier de leader voor seizoen 15 te zien!

En nog een interview met Art over seizoen 15:

Mocht je buiten het programma om nog geen genoeg krijgen van het spel, kun je de Wie is de Mol-app voor je telefoon downloaden. Je kunt dan in de jacht op de Mol tegen je vrienden spelen. Wie haalt de meeste punten? Tevens zal er na de uitzendingen op de donderdagen weer een Moltalk komen, de enige echte talkshow rondom het spel. Dit is te zien op de site van Wie is de Mol? en de presentatie ligt in handen van oud-kandidaten Vivienne van den Assem en Patrick Martens (een van de grappigste kandidaten ooit in WIDM?!).

Mollen jullie met ons mee?

Wie is de Mol? is vanaf 1 januari 2015 om 20.30 te zien op NPO 1. Komt dat zien!

 [bol_product_links block_id=”bol_54b0adcbf20fa_selected-products” products=”9200000030059968″ name=”widm molboekje 2015″ sub_id=”bol” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”206″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.