Wie is de Mol? 2015: Aflevering 9

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 10

Wie is de Mol? 2015: Aflevering 10. Na wekenlang intensief zoeken, nachtenlang woelen over verborgen hints en vierkante ogen van alle Mol-herhalingen bekijken, was het moment suprème eindelijk daar. De geheime saboteur mocht zich in een tjokvol Vondelpark live op televisie onthullen. De spannendste aflevering van het televisie-seizoen kon eindelijk beginnen!

Terwijl de trouwe Mol-fans al ongeduldig buiten stonden te wachten, had Art een tafel klaargezet voor alle afgevallen kandidaten. Leuk om iedereen weer bij elkaar te zien en gelukkig kon Chris alweer lachen na zijn emotionele afscheid van vorige aflevering. Ook bleek dat Evelien nog licht aan het afkicken was en Ajouad Art nog steeds nachtmerries met zijn “You’ve got something for me my friend!” bezorgt. En Viktor lichtte zijn bijbaan als hondenbelasting inspecteur gelukkig nog even toe, want dat feit hield ons al wekenlang bezig. Art hield dus zijn gebruikelijke babbeltjes, maar intussen werd heel Nederland ongeduldig want we willen het nu definitief weten. Dus daarom riep hij de finalisten er gelijk maar bij. Als ware filmsterren liepen Rik, Margriet en Marlijn over de Mol-groene loper en wauw, wat zag dat er gaaf uit…Wie is de Mol? is door zijn seizoenen heen duidelijk met de tijd meegegaan.

Wie is de Mol? finalisten
Daar zijn ze! Kijk eens hoe glamoureus Wie is de Mol? kan zijn!
Wie is de Mol?
Alsof ze de vers gekozen president en de First Family van de V.S. zijn, betraden ze het Mol-groene gebouw.

Gaaf hoe ze de finale weer tot iets speciaals hebben weten te maken. De aanwezigheid van het publiek heeft ook zeker zijn charme, al kon je soms door het gejuich en gejoel de kandidaten niet verstaan. Anyhow, de kandidaten moesten hun plek naast Art zitten en dit was een belangrijk moment om op te letten, want we vermoedden dat de Mol naast Art gaat zitten. Dus ga naast Art zitten, Rik!!! Maar nee…daar brokkelde de Rik-tunnel al wat in. Hij ging naast Margriet zitten, die wel een prominente plek kreeg. Maar goed, onder het motto ‘Niet is wat het lijkt’ gingen we de ontknoping tegemoet. Maar niet voordat Margriet haar tactiek om opdringerige kinderen weg te jagen, uitlegde:

Wie is de Mol? Margriet
LOOK AT MY FACE!!!!! (nu al legendarisch in de Mol-geschiedenis)

Inhoud

Wie is de Mol?

Oke dan gaan we nu ECHT naar de ontknoping toe. Art belooft het ons en het publiek gaat nogmaals joelen. Maar intussen schakelt de regie over naar de finale op Sri Lanka en daar zien we toch een andere scene dan dat we in aflevering 9 zagen. Daar zagen we Rik naast Art staan, terwijl de drie nu tegelijkertijd en op een rijtje stoer naar de bekendmaking-plek liepen.

Wie is de Mol? Rik
Dit zijn altijd de tofste scenes uit Wie is de Mol? Wat een baan heb je toch als je dit mag presenteren (en dat doet Art meer dan prima hoor, daar niet van 🙂 ) en wat een kik als je daar zo loopt, toch?

Hier houdt Art nogmaals een praatje want dat hoort er nu eenmaal bij. Nou ja vooruit, dat is te kort door de bocht. Het draagt natuurlijk heerlijk bij aan de climax van het seizoen want voor iedereen valt immers wat te zeggen waarom hij of zij de Mol zou zijn. En kijk Rik glunderen, daar staat toch een superMol? Maar Margriet houdt haar gezicht angstvallig goed in de plooi en dat hebben we veel vaker gezien bij Mollen die ontmaskerd worden. Gelukkig kregen we nu geen anti-climax zoals vorige week, maar werd het ‘reverse’ filmpje ingezet, waarbij we aftellen naar de Mol.

Wie is de Mol? margriet
De trap waarop de Mol loopt, de onthulling is nabij….want het is…

 

Wie is de Mol? mol
…MARGRIET!!!

Daar is het antwoord! De Mol was ‘gewoon’ Margriet!!! En onze Rik-tunnel is definitief kapot…zomaar…in 1 ruk…Hij was toch de Mol? Nee dus, het was onze uiteindelijke, toch nog, 2e keuze Margriet. We moeten ons niet blind staren en erkennen dat Margriet als Mol ook een goede optie was, en dat bleek. Met haar kenmerkende gedecideerdheid bevestigde ze haar identiteit als Mol. Rest ons, voordat we naar de Mollenacties gaan, nog 1 belangrijke vraag: Wie wint de pot? De regie ging weer terug naar Sri Lanka en gaf ons het antwoord:

Wie is de Mol? Rik
Rik is de winnaar! Tot zijn eigen, grappige, ongeloof heeft hij de pot gewonnen! En we zijn heel blij voor hem want hij was toch onze knuffelMol (al was Marlijn ook een sympathieke speelster)

Rik werd dus tot winnaar van Wie is de Mol? uitgeroepen en dat kon hij zelf maar moeilijk bevatten, omdat hij naar eigen zeggen een domme fout had gemaakt in de test. Niks was minder waar en Rik was dus scherpzinniger dan de regie soms gedurende het spel deed voorkomen. BFF Marlijn was gelukkig blij voor de nieuwsanker en lachte hem toe. Bij deze moeten we zeggen dat Marlijn het ook goed gedaan heeft, want ze zat maar 1 vraag verschil van de winst af. Maar Rik gaat er met de -door zichzelf behoorlijk geplunderde – pot vandoor en het is hem gegund want hij is gewoon tof (en ik wil hem ook als beste vriend hebben).

De Molacties:

En dan volgde het gedeelte waar we ook met smart op wachtten. Hoe heeft die dekselse Margriet dan die pot zo laag gehouden, afgezien van alle acties die we op het conto van Rik schrijven? Zoals we al eerder vermoedden, heeft Margriet lekker gebruik gemaakt van haar dominante en sturende karakter. Ze kan zo makkelijk de regie houden, want de rest luistert toch wel. Dit was al snel te zien in aflevering 1, opdracht 2, toen de kandidaten een rode lijn moesten maken met camera’s. Margriet was letterlijk de enige die deze kamer niet verliet (wat Rik alarmeerde om haar in de smiezen te houden).

Wie is de Mol? hint
Oepsie, cameraatje weer van zijn plaats….

De combinatie van Margriet’s overtuigingskracht en verbale kwaliteiten, plus de chaos die in de groep ontstaat, maakt dat er tijdens behoorlijk wat opdrachten 0 euro verdiend werd. Nog wat Mol-tricks:

Wie is de Mol? penningmeester
Als eerste penningmeester worden, om vervolgens de toon te zetten om uit de pot te plunderen. En Rik deed prima mee door dit nog extremer te doen.
Wie is de Mol? Margriet
Of even lekker treuzelen bij de VOC-opdracht. Margriet heeft snode plannen.

 

Wie is de Mol? euro
“Ik denk dat we een Euro-teken moeten maken, want dat is verwarrender dan een komma streep achter het bedrag!” – Juistem

 

Wie is de Mol?
Margriet bracht haar mede-spelers briefjes met een handtekening. Wel tof dat ze deze zelf stiekem bracht.

 

Wie is de Mol? geld
En intussen pakt ze ook het geld in de trein en werkt deze vakkundig het raam uit. Je hoort nog van de lokale milieubeweging Margriet!

 

En zo kwam het dat Rik uiteindelijk ‘maar’ 10.500 euro mee naar huis kon nemen. Hoewel we nog steeds afvragen hoe Rik de Mol nou niet kon zijn (Bentota, jokers, pot, anyone?), is het inmiddels wel geland dat Margriet de boel belazerd heeft. We willen alle Margriet-verdenkers feliciteren met hun juiste keuze. Goed gedaan! En uiteraard alle complimenten voor de makers van Wie is de Mol? met om te beginnen Art. Hij groeit elk seizoen meer in zijn rol als presentator en brengt ook de nodige humor met zich mee. Verder weet de crew het toch maar weer te presteren om ons wekenlang te fascineren. Wie is de Mol? bewijst toch meer te zijn dan televisie; het is inmiddels een ‘way of life’ en de leukste mindf*ck waar je gek van wordt. We kijken nu al uit naar seizoen 16!

Conclusie:

Na alle afleveringen grondig te hebben doorzocht, en na afloop van deze afsluitende ontknoping, zijn er een aantal punten die we nog willen aanstippen:

  • We kunnen nieuwslezers van de NOS gelukkig blijven vertrouwen want 1 van de 2 leukste nieuwsankers van Nederland bleek toch geen sluwe Mol maar een lieve Muis te zijn. Maar hoe tof zou het zijn als Herman de Schermman volgend jaar de Mol is?
  • Rik was toch een hele leuke nep-Mol. Hij speelde het slimmer dan werd getoond (wat we al dachten) en had de Mol al best snel op zijn verdachten-lijstje staan. En zijn vriendschap met Marlijn is leuk!
  • Volgend seizoen zal toch niet weer in Azie zijn, anders zou dat de derde keer op rij zijn. We gokken op Peru/Bolivia.
  • Volgend seizoen weer tijd voor een heer als Mol? Na Susan en Margriet?
  • Chris verdient zijn eigen tv-programma. Wat een held.
  • Deze hele kandidatengroep was erg leuk om te volgen.
  • Margriet was een leuke Mol. Ze wist op geheel eigen wijze de groep te sturen en bracht hele droge humor in het spel. Ze heeft het spel met een mooie dosis geslepenheid gespeeld en daarvan genoten, en dat was leuk om te zien. Ook heeft ze lekker zelf Molstreken uitgehaald en niet te veel op de knulligheid van de rest van de groep geleund.
  • Desondanks zien we volgend jaar graag meer van die echt nasty Mollenacties terug. Liegen, bedriegen, stelen, maakt niet uit, zolang het maar sneaky is!
  • Wie zien jullie graag in seizoen 16? Wij willen Rik terug, maar dan als Mol haha! Samen met o.a. Herman van der Zandt dus en iemand van De Jeugd van Tegenwoordig en dan laten we de rest wel open voor de redactie. Jullie nog tips? 😉
Wie is de Mol? 2015
En zo stonden de finalisten nog een keer te shinen en proostten op een mooi seizoen. Tot molgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.